НАЧАЛО Други

Инвестиционни гиганти стартират крипто борса

14.09.2022 11:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционни гиганти стартират крипто борса

Водещи световни финансови институции, сред които Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital Assets, Paradigm, Sequoia Capital и Virtu Financial, обявиха създаването на борса за криптовалути EDX Markets, насочена към инвеститорите в САЩ.

В прессъобщение, публикувано на 13 септември, консорциумът, включващ брокери-дилъри, глобални маркет мейкъри и фирми за рисков капитал, заяви, че борсата има за цел да заимства някои практики от традиционните финансови пазари.

Според борда на EDXM борсата се стреми да отговори на нарастващото търсене на криптовалути сред инвеститорите в САЩ.

Криптовалутите са глобален клас активи на стойност $1 трилион с над 300 милиона участници и [очаквано] търсене от още милиони. Отключването на това търсене изисква платформа, която може да отговори на нуждите както на търговците на дребно, така и на институционалните инвеститори с високи стандарти за съответствие и сигурност.

Решаване на съществуващите проблеми на крипто борсите

Съобщава се, че EDXM ще агрегира ликвидност от множество маркет мейкъри, за да подобри прозрачността.

Компаниите потвърдиха, че борсата ще се съсредоточи върху премахването на всякакви конфликти на интереси, като отдели отговорността за управлението на борсата от субектите, които търгуват на нея.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн халвингът може да дойде по-рано от очакваното


В изявлението се добавя, че вече е назначен ръководен екип, като Джамил Назарали, бивш глобален ръководител на бизнес развитието в Citadel Securities, поема мандата на главен изпълнителен директор на EDXM. В бъдеще борсата планира да наеме играчи както от крипто, така и от традиционния финансов сектор.

Струва си да се отбележи, че някои от партньорите, които стоят зад борсата, преди това са си сътрудничили по различни продукти за дигитални активи. През юни фирмите за търговия Citadel Securities и Virtu Financial Inc си партнираха, за да разкрият брокерска къща за търговия на дребно, която да предлага крипто услуги на своите клиенти. Проектът привлече участието и на Sequoia Capital и Paradigm.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.