НАЧАЛО Биткойн

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock - най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

Доверителният фонд ще проследява представянето на Биткойн, предлагайки пряка експозиция към цената на най-голямата криптовалута, споделиха от BlackRock. Въпреки спада на пазарите, интересът остава “значителен”.

Въпреки резкия спад на пазара на цифрови активи, все още наблюдаваме значителен интерес от страна на някои институционални клиенти към начините за ефективен и рентабилен достъп до тези активи„, заяви компанията в изявление.

Този ход идва само седмица след като крипто борсата Coinbase заяви, че си партнира с BlackRock, за да предостави на институционалните клиенти на мениджъра на активи достъп до услуги за търговия с криптовалути, както и попечителство.

Последните събития подчертават как традиционните институции, включително пенсионни фондове, хедж фондове и банки, напоследък навлизат в крипто, което сочи, че все повече хора гласуват доверие на алтернативният клас активи.

Въпреки това криптосекторът беше засегнат от спад в цените на активите, тъй като инвеститорите избягаха от рисковите активи на фона на тежки макроикономически условия, инфлация и опасения от предстояща рецесия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Наскоро водещият на InvestAnswers сподели на своите абонати в YouTube, че партньорството на Coinbase с BlackRock може да увеличи пазарната капитализация на Биткойн с поне един трилион долара.

Ако BlackRock вложи 0.5% от управляваните си активи в Биткойн, използвайки моя множител, който е 21x, това ще повлияе на пазарната капитализация с $1.05 трилиона, което ще добави около $75,000 към цената на Биткойн, като тя ще достигне $98,000, а възвръщаемостта на инвестицията (ROI) от днешната цена е 326%.

Това е много, много постижимо… Сега, ако те разпределят 1%, което, разбира се, ще отнеме време, за да се достигне това ниво, това ще добави около $2.1 трилиона към пазарната капитализация, $150,000 към цената и това ще доведе до бъдещата цена на Биткойн от $173,000, което е 652% печалба от тук. Ако добавят 5%, както казва Дан Тапиеро, мисля, че това е твърде агресивно.

Може би с течение на времето, може би през следващите три до пет години, това би било възможно. Това би довело цената на Биткойн до $773,000 през следващите три до пет години доста лесно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене