НАЧАЛО Биткойн

Макро средата се променя, предстои обрат на пазара – Р. Пал

септември 14, 2022 17:34 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Макро средата се променя, предстои обрат на пазара – Р. Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал смята, че дъното за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и крипто пазарите е било достигнато.

Главният изпълнителен директор на Real Vision каза в ново видео в YouTube, че търговците и инвеститорите трябва да гледат 12 до 18 месеца напред, тъй като пазарите на активи са склонни да са ефикасни и да се адаптират спрямо очакванията за бъдещето.

Точно сега можем да чуем как всички хора в Twitter казват: “Навлизаме в рецесия. Ясно е, че ще има още едно понижение на акциите, защото те трябва да оценят рецесията”. Това е при условие, че всичко функционира в реално време. Но това не е така.

Така че, когато погледна годишните темпове на изменение, да речем, на NASDAQ и ги сравня с индекса ISM, който е моят ориентир за бизнес цикъла… Това предполага, че NASDAQ оценява ISM на около 40. ISM при 40 е в относително дълбока рецесия. ISM на ниво 47 обикновено е ниво на рецесия. А 40 е нещо от порядъка на отрицателен ръст на БВП от 2%. Така че това вече е отразенo в цената.

През август 2022 г. PMI индексът на ISM в сферата на производството беше стабилен на ниво 52.8, същото като през юли, и близо до нивото от 53, отчетено през юни. Данните надхвърлиха пазарните прогнози за 52, но все още сочеха ниски нива на производствен растеж, невиждани от юни 2020 г. насам. 

Новите поръчки се върнаха към експанзия (51.3 спрямо 48), доставките от доставчиците остават на подходящи нива на напрежение (55.1 спрямо 55.2), а цените отново се смекчиха (52.5 спрямо 60), отразявайки преход към баланс между търсенето и предлагането. Това гласи сайта на tradingeconomics.

Индексът на ISM в промишлеността се разглежда като показател за състоянието на американската икономика. Последният отчет на индекса от 1 септември дава стойност от 52.8 пункта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Пал също така смята, че е вероятно инфлацията да стане отрицателна през следващите 18 месеца, което според него е добра новина за рисковите активи като криптовалутите. Той базира някои от изводите си на ДеМарк индикатора.

Ако погледнем 12 месеца напред, рецесията е зад гърба ни, лихвите са по-ниски и инфлацията е ниска. 

Така че това е много добър резултат за рисковите активи и криптовалутите. Крипто достигна дъното си през юни. Имахме повторно тестване. Биткойн имаше ретест само преди два дни и мисля, че това беше повторния тест.

ДеМарк индикаторите ми, които използвам основно за техническия си анализ, ми дадоха този сигнал. ETH имаше много по-силен сигнал през юни. 

Смятам, че пазарите са ориентирани към бъдещето. Мисля, че настроенията са изключително мечи и навлизаме в потенциална промяна в макросредата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.