НАЧАЛО Други

Министерството на правосъдието на САЩ обжалва решението за продажбата на Voyager

март 12, 2023 12:07 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министерството на правосъдието на САЩ обжалва решението за продажбата на Voyager

Министерството на правосъдието на САЩ обжалва неотдавнашното съдебно решение, с което се одобрява придобиването на крипто заемодателя Voyager Digital от Binance.US.

Министерството на правосъдието подаде жалба в нова съдебна преписка, оспорвайки решението на нюйоркския съдия Майкъл Уайлс да разреши на Voyager да продаде активи на стойност $1.3 милиарда на Binance.US, американския клон на най-голямата по обем платформа за криптообмен в света.

Сделката включваше и изплащане на $20 милиона на клиентите на Voyager, която фалира миналата година, след като изпадналата в затруднение криптофирма Three Arrows Capital (3AC) не успя да върне заем на стойност стотици милиони долари. Сделката за придобиване между Voyager и Binance.US ще позволи на Voyager да се разплати с клиентите си, които чакаха разрешаването на делото за несъстоятелност.

По-рано тази седмица съдия Уайлс отхвърли аргумента на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), че сделката между двете компании трябва да бъде спряна, тъй като може да наруши закона за ценните книжа. Според SEC преразпределянето на средствата на компанията към притежателите на сметки може да наруши Закона за ценните книжа от 1933 г.

SEC твърди, че “транзакциите с крипто активи, необходими за осъществяване на ребалансирането, преразпределението на тези активи към титулярите на сметки, може да наруши забраната в раздел 5 от Закона за ценните книжа от 1933 г. срещу нерегистрирано предлагане, продажба или доставка след продажба на ценни книжа”.

Въпреки това съдия Уайлс заяви, че не смята това за основателна причина за спиране на сделката:

Не мога да поставя цялото дело в неопределено дълбоко замразяване, докато регулаторните органи разберат дали смятат, че има проблеми със сделката и плана.

Ако сделката се разпадне или бъде успешно възпрепятствана от регулаторните органи, Voyager все пак може да реши да се ликвидира самостоятелно, за да се разплати с клиентите си. Според предишни доклади обаче водещият инвестиционен банкер на Voyager, Брайън Тихенор твърди, че сделката с Binance.US ще даде на клиентите около $100 милиона повече.

Обжалването от страна на Министерството на правосъдието означава, че сделката за придобиване ще продължи да бъде в неизвестност, без да се вижда ясно решение. Случаят подчертава регулаторната несигурност в сектора на криптовалутите, тъй като регулаторите и правителствените агенции се борят с това как да наблюдават и регулират бързо развиващия се сектор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase паузира USDC операциите си


Сделката за придобиване между Voyager и Binance.US може да има значителни последици за бъдещето на крипто индустрията, тъй като може да създаде прецедент за това как ще се разглеждат подобни сделки в бъдеще.

Изходът от делото ще се следи отблизо от крипто инвеститорите и специалистите в бранша, които с нетърпение очакват да видят как регулаторните органи ще се справят със сложните правни въпроси, свързани със собствеността и прехвърлянето на крипто активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене