НАЧАЛО Други

Binance.US може да спаси Voyager чрез придобиване на активи

март 9, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance.US може да спаси Voyager чрез придобиване на активи

Voyager получи одобрение за дългоочаквания си план за преструктуриране от федералния съд по несъстоятелност на САЩ, а Binance.US влиза в ролята на очаквания финансов спасител.

Според множество доклади Binance.US се е съгласила да придобие активите на Voyager за $1.3 милиарда, което е повече от оценката на сделката.

Кредиторите на Voyager, които включват клиенти на дребно, чиито активи са блокирани в платформата от 2022 г. насам, настояваха за споразумение, но възраженията на регулаторните органи усложниха процедурата по несъстоятелност.

През декември 2022 г. Binance.US беше постигнала предварително споразумение да закупи изцяло Voyager за $1.022 милиарда, но SEC се намеси и забави процедурата.

Опасенията на регулаторите, изразени от SEC, доведоха до настоящата сделка, която все още трябва да бъде финализирана.

Токенът VGX на Voyager отбеляза 40% увеличение на стойността си, когато се появиха новините за първоначалното споразумение с Binance.US, но печалбите бяха краткотрайни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Възходът не е приключил, твърди анализатор


Когато се появи новината за новата сделка, VGX поскъпна с 25.8% във вторник, но все още не е ясно дали сделката ще бъде осъществена.

Voyager вярва, че продажбата ще даде възможност на клиентите ѝ да възстановят 73% от стойността на депозита си към момента на обявяването на компанията в несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кати Ууд прогнозира последиците от репресиите на кабинета на Байдън срещу крипто

Кати Ууд от ARK Invest предупреди, че внезапната ескалация на администрацията на Байдън срещу крипто индустрията може да има политически последици.

април 1, 2023 21:00 2 мин. четене

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене