НАЧАЛО Други

Coinbase паузира USDC операциите си

март 11, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase паузира USDC операциите си

Coinbase, популярна крипто борса, временно преустанови конвертирането от щатски долар в USDC през уикенда поради затварянето на банките.

Компанията съобщи в Twitter:

Временно спираме конвертирането на USDC:USD през уикенда, докато банките са затворени. В периодите на повишена активност конверсиите разчитат на преводите на щатски долари от банките, които се изчистват в нормалните банкови часове. Когато банките отворят в понеделник, планираме да започнем отново конвертирането.

Съобщението дойде, след като Circle, една от управляващите USDC компании, потвърди, че резервите ѝ са имали експозиция към Silicon Valley Bank. Банката беше затворена от финансовия регулатор на Калифорния в петък, което я превърна в най-голямата банка, фалирала след финансовата криза от 2008 г. насам.

Въпреки това Circle заяви, че тя и USDC работят нормално и че експозицията й към Silicon Valley Bank възлиза на $3.3 милиарда.

Според Circle, Silicon Valley Bank е един от шестте банкови партньори, които тя използва за управление на 25% от резервите на USDC, държани в брой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се срина под $20,000 – ето защо


Сривът на Silicon Valley Bank последва новината, че Silvergate, банка, подкрепяща криптовалутите, се ликвидира.

Както Circle, така и Coinbase управляват USDC – стабилна монета, основана през 2018 г., която е обвързана със стойността на щатския долар.

Временната пауза на конвертирането от страна на Coinbase подчертава зависимостта на стабилните монети от традиционните финансови институции – като например банките – за техните операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене