НАЧАЛО Регулации

Милиардерът Марк Кюбан призовава CFTC да е основният регулатор на криптовалутите

12.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерът Марк Кюбан призовава CFTC да е основният регулатор на криптовалутите

Милиардерът инвеститор Марк Кюбан се застъпи Комисията по търговия със стокови фючърси (CFTC) на Съединените щати да регулира „всички криптовалути“, призовавайки Конгреса на САЩ да предостави яснота за крипто индустрията преди президентските избори през 2024 г.

Кюбан подчерта важността на законодателната яснота, предполагайки, че подобни мерки могат да увеличат шансовете на Джо Байдън да си осигури още един президентски мандат. Той предлага специфични дефиниции за регистрация, съобразени с крипто индустрията, подобно на други регулирани сектори.

Изразявайки загриженост относно потенциалните последици от загубата на Байдън, Кюбан намекна за търсене на отговорност от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и нейния председател Гари Генслер, цитирайки строгата позиция на Генслер по отношение на крипто. Кюбан се застъпи за прехвърляне на крипто регулацията към CFTC, позовавайки се на нейното значение за по-младите и независими избиратели.

Кюбан повтори настроенията в крипто общността, критикувайки фокусирания върху правоприлагането регулаторен подход на Генслер, който според него е възпрепятствал легитимния крипто бизнес. Според данни на Cornerstone Research в САЩ са разкрити 46 принудителни действия срещу крипто фирми през 2023 г.

Междувременно председателят на CFTC Ростин Бенам очаква по-нататъшни действия по правоприлагане в рамките на крипто индустрията през следващите 6 до 18 месеца, подчертавайки развиващия се регулаторен пейзаж.

С изборите в САЩ, насрочени за 5 ноември, крипто се превърна във важен проблем сред избирателите. Скорошна онлайн анкета подчертава нарастващата подкрепа за крипто, като мнозинството го разглежда като по-справедлива алтернатива на традиционната финансова система.

Администрацията на Байдън е изправена пред критики от крипто общността, като фигури като основателя на Cardano Чарлз Хоскинсън я обвиняват в подкопаване на американската индустрия за криптовалута. Планът на Байдън да наложи вето на резолюция, отменяща насоките на SEC относно попечителството на крипто, добави към противоречията около позицията на неговата администрация относно регулирането на дигиталните акиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.