НАЧАЛО Други

Стенли Дръкенмилър споделя тревожно предупреждение за пазарите

септември 19, 2022 11:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стенли Дръкенмилър споделя тревожно предупреждение за пазарите

Милиардерът инвеститор Стенли Дръкенмилър привлече вниманието на мнозина, като сподели мрачна прогноза за фондовия пазар.

Той смята, че има голяма вероятност фондовият пазар да остане без промяна в продължение на 10 години.

Мрачен период за фондовия пазар

По време на дискусия с Алекс Карп, главен изпълнителен директор на компанията за данни Palantir, Дръкенмилър каза:

Според мен има голяма вероятност пазарът в най-добрия случай да бъде плосък в продължение на 10 години, нещо като периода от 66 до 82 г.

Една от ключовите разлики е обръщането на глобализацията, която стимулираше високата производителност, допринасяйки за дезинфлацията. Централните банки също така възприеха като цяло разхлабени парични политики след глобалната финансова криза през 2008 г., за да стимулират растежа, но сега затягат позицията си.

Досега през тази година Федералният резерв осъществи четири повишения на лихвените проценти и вероятно ще продължи да ги повишава, за да укроти инфлацията.

Дръкенмилър шегувито коментира:

Сега те са като реформирани пушачи.От печатане на куп пари, подобно на шофиране на Порше с 200 мили в час, те не само свалиха крака от газта, но и просто натиснаха спирачките.

В резултат на това печалбите на бичия пазар на акции вероятно ще намалеят, твърди Дръкенмилър, който е бивш водещ портфолио мениджър на Quantum фонда на Джордж Сорос.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Може ли Етериум да детронира Биткойн?


Фондовите пазари са склонни да падат, когато лихвените проценти се повишават, тъй като по-високите лихви могат да засегнат печалбите на компаниите. Това намалява привлекателността на акциите в сравнение с активи като облигациите, които са по-малко рискови.

Въпреки мрачните прогнози, в условията на стагнация може да има и положителни страни, каза Дръкенмилър.

„Хубавото е, че имаше компании, които се справиха много, много добре в тази среда тогава“, каза Дръкенмилър, визирайки периода на стагнация на фондовия пазар от 1966 до 1982 г. „Тогава са създадени Apple Computer и Home Depot.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене