НАЧАЛО Други

Стенли Дръкенмилър споделя тревожно предупреждение за пазарите

септември 19, 2022 11:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стенли Дръкенмилър споделя тревожно предупреждение за пазарите

Милиардерът инвеститор Стенли Дръкенмилър привлече вниманието на мнозина, като сподели мрачна прогноза за фондовия пазар.

Той смята, че има голяма вероятност фондовият пазар да остане без промяна в продължение на 10 години.

Мрачен период за фондовия пазар

По време на дискусия с Алекс Карп, главен изпълнителен директор на компанията за данни Palantir, Дръкенмилър каза:

Според мен има голяма вероятност пазарът в най-добрия случай да бъде плосък в продължение на 10 години, нещо като периода от 66 до 82 г.

Една от ключовите разлики е обръщането на глобализацията, която стимулираше високата производителност, допринасяйки за дезинфлацията. Централните банки също така възприеха като цяло разхлабени парични политики след глобалната финансова криза през 2008 г., за да стимулират растежа, но сега затягат позицията си.

Досега през тази година Федералният резерв осъществи четири повишения на лихвените проценти и вероятно ще продължи да ги повишава, за да укроти инфлацията.

Дръкенмилър шегувито коментира:

Сега те са като реформирани пушачи.От печатане на куп пари, подобно на шофиране на Порше с 200 мили в час, те не само свалиха крака от газта, но и просто натиснаха спирачките.

В резултат на това печалбите на бичия пазар на акции вероятно ще намалеят, твърди Дръкенмилър, който е бивш водещ портфолио мениджър на Quantum фонда на Джордж Сорос.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Може ли Етериум да детронира Биткойн?


Фондовите пазари са склонни да падат, когато лихвените проценти се повишават, тъй като по-високите лихви могат да засегнат печалбите на компаниите. Това намалява привлекателността на акциите в сравнение с активи като облигациите, които са по-малко рискови.

Въпреки мрачните прогнози, в условията на стагнация може да има и положителни страни, каза Дръкенмилър.

„Хубавото е, че имаше компании, които се справиха много, много добре в тази среда тогава“, каза Дръкенмилър, визирайки периода на стагнация на фондовия пазар от 1966 до 1982 г. „Тогава са създадени Apple Computer и Home Depot.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене

Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко наскоро заяви пред Fortune, че проблемите със самопопечителството остават основната пречка за масовото приемане.

септември 29, 2022 20:56 1 мин. четене