НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона

септември 10, 2022 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона

MicroStrategy може да продаде до $500 милиона в обикновени акции клас А и да купи още Биткойн (BTC).

В нов проспект, подаден до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), се казва, че фирмата е сключила споразумение с агентите Cowen and Company и BTIG за продажба на акции на стойност до $500 милиона с евентуален стремеж към придобиване на повече Биткойн (BTC).

“Възнамеряваме да използваме нетните постъпления от това предлагане за общи корпоративни цели, включително за придобиване на Биткойн, освен ако не е посочено друго в приложимата притурка към проспекта”, се казва в документацията. “Не сме определили размера на нетните постъпления, които ще бъдат използвани за някоя конкретна цел.”

MicroStrategy започна да добавя големи количество BTC към баланса си по времето на бившия главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър. Милиардерът се оттегли от компанията миналия месец, но продължава да председателства инвестиционния комитет.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Bitcoin“ и „Ethereum“ търсенията в Google се сриват с 83%


Встъпващият в длъжност главен изпълнителен директор Фонг Ле заяви, че фирмата все още планира да държи BTC в дългосрочен план. Коментарите дойдоха в момент, когато MicroStrategy разкри нереализирани загуби в размер на над $900 милиона поради тазгодишния срив на крипто пазара и спада на цената на Биткойн.

“Не сме си поставили конкретна цел за количеството Биткойн, което се стремим да държим и ще продължим да наблюдаваме пазарните условия, за да определим дали да участваме в допълнителни финансирания за закупуване на допълнителни BTC”, гласи заявлението до SEC.

Отделно от това Майкъл Сейлър е изправен пред иск от главния прокурор на Вашингтон, окръг Колумбия, заради предполагаеми данъчни измами. MicroStrategy също е посочена в иска за предполагаемо подпомагане на бившия си изпълнителен директор.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.