НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона

септември 10, 2022 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона

MicroStrategy може да продаде до $500 милиона в обикновени акции клас А и да купи още Биткойн (BTC).

В нов проспект, подаден до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), се казва, че фирмата е сключила споразумение с агентите Cowen and Company и BTIG за продажба на акции на стойност до $500 милиона с евентуален стремеж към придобиване на повече Биткойн (BTC).

„Възнамеряваме да използваме нетните постъпления от това предлагане за общи корпоративни цели, включително за придобиване на Биткойн, освен ако не е посочено друго в приложимата притурка към проспекта“, се казва в документацията. „Не сме определили размера на нетните постъпления, които ще бъдат използвани за някоя конкретна цел.“

MicroStrategy започна да добавя големи количество BTC към баланса си по времето на бившия главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър. Милиардерът се оттегли от компанията миналия месец, но продължава да председателства инвестиционния комитет.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Bitcoin“ и „Ethereum“ търсенията в Google се сриват с 83%


Встъпващият в длъжност главен изпълнителен директор Фонг Ле заяви, че фирмата все още планира да държи BTC в дългосрочен план. Коментарите дойдоха в момент, когато MicroStrategy разкри нереализирани загуби в размер на над $900 милиона поради тазгодишния срив на крипто пазара и спада на цената на Биткойн.

„Не сме си поставили конкретна цел за количеството Биткойн, което се стремим да държим и ще продължим да наблюдаваме пазарните условия, за да определим дали да участваме в допълнителни финансирания за закупуване на допълнителни BTC“, гласи заявлението до SEC.

Отделно от това Майкъл Сейлър е изправен пред иск от главния прокурор на Вашингтон, окръг Колумбия, заради предполагаеми данъчни измами. MicroStrategy също е посочена в иска за предполагаемо подпомагане на бившия си изпълнителен директор.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене