НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона

септември 10, 2022 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона

MicroStrategy може да продаде до $500 милиона в обикновени акции клас А и да купи още Биткойн (BTC).

В нов проспект, подаден до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), се казва, че фирмата е сключила споразумение с агентите Cowen and Company и BTIG за продажба на акции на стойност до $500 милиона с евентуален стремеж към придобиване на повече Биткойн (BTC).

„Възнамеряваме да използваме нетните постъпления от това предлагане за общи корпоративни цели, включително за придобиване на Биткойн, освен ако не е посочено друго в приложимата притурка към проспекта“, се казва в документацията. „Не сме определили размера на нетните постъпления, които ще бъдат използвани за някоя конкретна цел.“

MicroStrategy започна да добавя големи количество BTC към баланса си по времето на бившия главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър. Милиардерът се оттегли от компанията миналия месец, но продължава да председателства инвестиционния комитет.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Bitcoin“ и „Ethereum“ търсенията в Google се сриват с 83%


Встъпващият в длъжност главен изпълнителен директор Фонг Ле заяви, че фирмата все още планира да държи BTC в дългосрочен план. Коментарите дойдоха в момент, когато MicroStrategy разкри нереализирани загуби в размер на над $900 милиона поради тазгодишния срив на крипто пазара и спада на цената на Биткойн.

„Не сме си поставили конкретна цел за количеството Биткойн, което се стремим да държим и ще продължим да наблюдаваме пазарните условия, за да определим дали да участваме в допълнителни финансирания за закупуване на допълнителни BTC“, гласи заявлението до SEC.

Отделно от това Майкъл Сейлър е изправен пред иск от главния прокурор на Вашингтон, окръг Колумбия, заради предполагаеми данъчни измами. MicroStrategy също е посочена в иска за предполагаемо подпомагане на бившия си изпълнителен директор.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене