НАЧАЛО Блокчейн

MicroStrategy иска да изгради платформа базирана на Lightning Network

02.10.2022 11:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy иска да изгради платформа базирана на Lightning Network

Изглежда, че MicroStrategy излиза извън рамките на това просто да държи BTC, тъй като фирмата търси Биткойн инженер.

Софтуерната компания търси инженер, който да изгради платформа за продажби като услуга (SaaS), базирана на Lightning Network, според обява. В нея се казва още, че платформата ще предостави на предприятията “иновативни решения на предизвикателствата, свързани с киберсигурността”, като същевременно ще се стреми да даде възможност за нови употреби на Lightning Network за електронна търговия.

Lightning Network е протокол от втори слой, който има за цел да осигури достъпен начин за потребителите да участват в плащания извън веригата бързо и надеждно, като добави още един слой към блокчейна на Биткойн. Lightning е изграден върху идеята за платежни канали, което позволява на две страни да блокират средства в канала на веригата, докато извършват обмен, без да прехвърлят трансакциите си в блокчейна.

Мрежата вече се използва от платформи като Strike, която наскоро набра $80 милиона в кръг на финансиране Серия B, и Cash App на Джак Дорси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL) претърпя прекъсване за над 2 часа


Съоснователят на MicroStrategy и бивш главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър прие ролята на изпълнителен председател през август, за да се съсредоточи върху популяризирането на Биткойн. Оттогава насам MicroStrategy е добавила още BTC на стойност $6 милиона, с което общият размер на притежаваните от фирмата BTC е около 130,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Binance с нова инциатива за развитието на Web3 проектите

BNB Chain обяви партньорство с отдела за рисков капитал на Binance за въвеждане на инкубационен алианс, насочен към насърчаване на Web3 проекти в ранен етап.

14.06.2024 10:30 1 мин. четене

Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

Според проучване на Coinbase, проведено с ръководители на компании от Fortune 500, над половината от тях в момента работят по проекти, свързани с блокчейн.

13.06.2024 15:30 2 мин. четене

Binance разкри поредната си инвестиция за развитието на блокчейн

Подразделението за рисков капитал на най-голямата крипто борса в света, Binance Labs, напредва с интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI) с блокчейн в най-новата си инвестиция.

12.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.