НАЧАЛО Блокчейн

MicroStrategy иска да изгради платформа базирана на Lightning Network

октомври 2, 2022 11:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy иска да изгради платформа базирана на Lightning Network

Изглежда, че MicroStrategy излиза извън рамките на това просто да държи BTC, тъй като фирмата търси Биткойн инженер.

Софтуерната компания търси инженер, който да изгради платформа за продажби като услуга (SaaS), базирана на Lightning Network, според обява. В нея се казва още, че платформата ще предостави на предприятията „иновативни решения на предизвикателствата, свързани с киберсигурността“, като същевременно ще се стреми да даде възможност за нови употреби на Lightning Network за електронна търговия.

Lightning Network е протокол от втори слой, който има за цел да осигури достъпен начин за потребителите да участват в плащания извън веригата бързо и надеждно, като добави още един слой към блокчейна на Биткойн. Lightning е изграден върху идеята за платежни канали, което позволява на две страни да блокират средства в канала на веригата, докато извършват обмен, без да прехвърлят трансакциите си в блокчейна.

Мрежата вече се използва от платформи като Strike, която наскоро набра $80 милиона в кръг на финансиране Серия B, и Cash App на Джак Дорси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL) претърпя прекъсване за над 2 часа


Съоснователят на MicroStrategy и бивш главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър прие ролята на изпълнителен председател през август, за да се съсредоточи върху популяризирането на Биткойн. Оттогава насам MicroStrategy е добавила още BTC на стойност $6 милиона, с което общият размер на притежаваните от фирмата BTC е около 130,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?

След Сливането на Етериум, стейкинга на ETH се превърна в ключов компонент на мрежата. Много инвеститори избраха тази опция, за да печелят безплатни награди. Въпреки това, времевия диапазон, в който стейкърите ще могат да теглят не беше уточнен, оставяйки мнозина да се чудят какво ще се случи.

ноември 20, 2022 21:07 1 мин. четене

Най-добрите крипто игри, които да играете през 2022 г.

Искате ли да разберете кои са най-добрите крипто игри за 2022 година? Нека разгледаме някои от най-нашумелите в момента проекти.

ноември 16, 2022 14:11 1 мин. четене

Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

Google Cloud обяви новаторско партньорство със Solana. Един от най-големите доставчици на облачни услуги в света ще стане неразделна част от мрежата на Solana и ще включи блокчейна в своя широк набор от продукти и услуги.

ноември 6, 2022 10:33 1 мин. четене

Етериум (ETH): Кога да очакваме следващата голяма актуализация на мрежата?

Със „Сливането“ и придружаващия преход на мрежата към доказателство за залог (PoS) блокчейнът на Етериум активира на 15 септември може би най-важния и най-голям ъпгрейд за всички времена. Следващата стъпка в процеса на прехода между консенсусните механизми е Shanghai.

ноември 3, 2022 19:28 1 мин. четене