НАЧАЛО Блокчейн

MicroStrategy иска да изгради платформа базирана на Lightning Network

октомври 2, 2022 11:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy иска да изгради платформа базирана на Lightning Network

Изглежда, че MicroStrategy излиза извън рамките на това просто да държи BTC, тъй като фирмата търси Биткойн инженер.

Софтуерната компания търси инженер, който да изгради платформа за продажби като услуга (SaaS), базирана на Lightning Network, според обява. В нея се казва още, че платформата ще предостави на предприятията “иновативни решения на предизвикателствата, свързани с киберсигурността”, като същевременно ще се стреми да даде възможност за нови употреби на Lightning Network за електронна търговия.

Lightning Network е протокол от втори слой, който има за цел да осигури достъпен начин за потребителите да участват в плащания извън веригата бързо и надеждно, като добави още един слой към блокчейна на Биткойн. Lightning е изграден върху идеята за платежни канали, което позволява на две страни да блокират средства в канала на веригата, докато извършват обмен, без да прехвърлят трансакциите си в блокчейна.

Мрежата вече се използва от платформи като Strike, която наскоро набра $80 милиона в кръг на финансиране Серия B, и Cash App на Джак Дорси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL) претърпя прекъсване за над 2 часа


Съоснователят на MicroStrategy и бивш главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър прие ролята на изпълнителен председател през август, за да се съсредоточи върху популяризирането на Биткойн. Оттогава насам MicroStrategy е добавила още BTC на стойност $6 милиона, с което общият размер на притежаваните от фирмата BTC е около 130,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Трансформацията на дигиталните плащания чрез блокчейн и потенциалната му роля за улесняване на транзакциите в страните от БРИКС

Светът на дигиталните разплащания се революционизира с всеки изминал ден. Тази революция се тласка напред от бързо развиваща се технология, известна като блокчейн, която изуми хората по целия свят.

юни 8, 2023 11:08 4 мин. четене

Swift и Chainlink обединяват усилията си за пробив в блокчейн оперативната съвместимост

Swift, голям гигант в областта на разплащанията, си партнира с Chainlink (LINK) и няколко финансови гиганта за провеждане на експериментален проект за блокчейн оперативна съвместимост на разплащанията.

юни 8, 2023 10:00 2 мин. четене

Avalanche (AVAX) достигна един милион месечни активни адреси

Avalanche (AVAX), конкурентен блокчейн на Етериум (ETH), постигна значителен етап през май, като надхвърли един милион месечни активни адреса.

юни 3, 2023 21:16 1 мин. четене

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.