НАЧАЛО Алткойни

Solana (SOL) претърпя прекъсване за над 2 часа

октомври 1, 2022 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana (SOL) претърпя прекъсване за над 2 часа

Мрежата на Solana (SOL) отново е онлайн, след като претъпря известно прекъсване в петък вечерта.

Solana отново функционира след прекъсване в петък вечерта, причинено от неправилно конфигуриран възел, който е спрял обработката на транзакции в блокчейна. Проблемът бе разрешен след приблизително 2 часа и 45 минути.

Съобщава се, че един валидатор е стартирал дублирана инстанция на валидатора, което означава, че вместо той да произведе един блок, двете инстанции са произвеждали по един.

“Само по себе си това не е проблем и е нещо, с което мрежата трябва да се справи”, заяви в туит софтуерната и блокчейн компания Stakewiz, която управлява валидатор на Solana.

Това доведе до раздвояване на блокчейна, тъй като валидаторите не можеха да се споразумеят кой от тях е правилен. Този форк предизвика неясен кодов път, който остави валидаторите неспособни да преминат обратно към основната верига. 

Stakewiz предположи, че неуспехът на мрежата Solana да коригира ситуацията може да се дължи на неуспешна настройка на превключването на възли.

Беше взето решение мрежата да се рестартира от 153139220, последния потвърден слот. Рестартирането беше завършено в 07:00 ч. UTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)


Въпреки че се промотира като високопроизводителна блокчейн мрежа, Solana претърпя поредица от прекъсвания през последната година. През септември 2021 г. тя беше неактивна за почти 18 часа.

В началото на май тя също така замръзна за около седем часа, докато валидаторите не се рестартираха, а през юни беше изключена за около четири часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.