НАЧАЛО Алткойни

Solana (SOL) претърпя прекъсване за над 2 часа

01.10.2022 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana (SOL) претърпя прекъсване за над 2 часа

Мрежата на Solana (SOL) отново е онлайн, след като претъпря известно прекъсване в петък вечерта.

Solana отново функционира след прекъсване в петък вечерта, причинено от неправилно конфигуриран възел, който е спрял обработката на транзакции в блокчейна. Проблемът бе разрешен след приблизително 2 часа и 45 минути.

Съобщава се, че един валидатор е стартирал дублирана инстанция на валидатора, което означава, че вместо той да произведе един блок, двете инстанции са произвеждали по един.

“Само по себе си това не е проблем и е нещо, с което мрежата трябва да се справи”, заяви в туит софтуерната и блокчейн компания Stakewiz, която управлява валидатор на Solana.

Това доведе до раздвояване на блокчейна, тъй като валидаторите не можеха да се споразумеят кой от тях е правилен. Този форк предизвика неясен кодов път, който остави валидаторите неспособни да преминат обратно към основната верига. 

Stakewiz предположи, че неуспехът на мрежата Solana да коригира ситуацията може да се дължи на неуспешна настройка на превключването на възли.

Беше взето решение мрежата да се рестартира от 153139220, последния потвърден слот. Рестартирането беше завършено в 07:00 ч. UTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)


Въпреки че се промотира като високопроизводителна блокчейн мрежа, Solana претърпя поредица от прекъсвания през последната година. През септември 2021 г. тя беше неактивна за почти 18 часа.

В началото на май тя също така замръзна за около седем часа, докато валидаторите не се рестартираха, а през юни беше изключена за около четири часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.