НАЧАЛО Биткойн

Microstrategy няма да продава своя Биткойн

август 4, 2022 12:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microstrategy няма да продава своя Биткойн

Майкъл Сейлър се оттегли от поста на главен изпълнителен директор на MicroStrategy, но тя ще продължи да придобива и притежава Биткойн.

Както съобщихме от CryptoDnes, Сейлър ще бъде новият изпълнителен председател на Microstrategy от 8 август, за да се съсредоточи върху иновациите и дългосрочната корпоративна стратегия.

Изпълнителният директор запазва ролята си на председател на борда на директорите и на ръководител на комитета по инвестициите и остава отговорен за стратегията на компанията за придобиване на най-голямата криптовалута.

Сейлър поема новата си позиция, докато Биткойн се търгува на едва една трета от най-високата си стойност за всички времена.

В момента MicroStrategy притежава 129,699 BTC, които компанията е закупила на средна цена от $30,664. Стойността на покупката на BTC притежанията на компанията е почти $4 милиарда, но тъй като водещият криптоактив се търгува около $23,000 към момента на публикуване на статията, Биткойн резервите на компанията сега струва едва $2,983,077,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е стигнал дъно – справедливата му цена е $40,000


В последния си финансов отчет компанията посочва, че загубата ѝ от обезценка на цифрови активи за второто тримесечие на 2022 г. е $917.8 милиона. Въпреки това MicroStrategy няма да продаде скоро своите криптоактиви.

Сейлър каза: 

Вярвам, че разделянето на ролите на председател и главен изпълнителен директор ще ни даде възможност да преследваме по-добре нашите две корпоративни стратегии за придобиване и държане на Биткойн и разрастване на бизнеса ни със софтуер за корпоративни анализи. 

Като изпълнителен председател ще мога да се съсредоточа повече върху нашата стратегия за придобиване на Биткойн и свързаните с нея инициативи за популяризиране на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене