НАЧАЛО Други

Marathon Digital Holdings успокои инвеститорите относно паричните им депозити

март 14, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Marathon Digital Holdings успокои инвеститорите относно паричните им депозити

Криптодобивната компания Marathon Digital Holdings увери инвеститорите си, че паричните ѝ депозити в Signature Bank са сигурни и достъпни за използване.

Компанията разкри, че има приблизително $142 милиона в парични депозити в Signature Bridge Bank, която беше създадена от FDIC след затварянето на Signature Bank.

Marathon все още държи над 11,000 BTC

Marathon потвърди, че има достъп до средствата с цел управление на хазната, извършва бизнес транзакции и плаща всички фактури както обикновено.

Освен това майнинг компанията все още държи над 11,000 Биткойн токена, които разглежда като финансов актив, осигуряващ гъвкавост отвъд конвенционалната банкова система. Marathon уточни, че няма преки бизнес връзки с Silicon Valley Bank, която затвори на 10 март.

Закриване на Signature Bank

Приятелски настроената към криптовалутите Signature Bank беше затворена на 12 март като контролът беше поет от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк.

На 12 март Федералният резерв заяви, че решението за затваряне на банката е взето в сътрудничество с FDIC, за да се защити икономиката на САЩ и да се засили общественото доверие в банковата система.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сривът на финансовите пазари може да е неизбежен – Майкъл Бъри


Сривът на три банки, свързани с крипто

Затварянето на Signature Bank я превръща в третата банка, свързана с крипто, която се срива в рамките на една седмица, след затварянето на Silicon Valley Bank и Silvergate.

Според бившия представител на САЩ и член на управителния съвет на Signature Bank, Барни Франк, банката е била затворена, за да се изпрати анти крипто послание. Въпреки това не е имало индикации за проблеми в банката извън изтеглянето на депозити в размер на над $10 милиарда, което той приписва на проблемите, породени от срива на Silicon Valley Bank.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене