НАЧАЛО Други

Сривът на финансовите пазари може да е неизбежен – Майкъл Бъри

март 14, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на финансовите пазари може да е неизбежен – Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известен мениджър на хедж фонд, стана изключително популярен с точните си прогнози за финансовите пазари.

Във вече изтрит туит от 12 март Бъри отправя предупреждение за сегашното състояние на финансовия свят, критикувайки шефовете на Silicon Valley Bank за безразсъдното им поведение.

Бъри вярва, че в историята хора с надуто его и желание за печалба са поемали глупави рискове, които са водели до провал. Като примери за тази тенденция той посочва дотком балона през 2000 г., жилищната криза от 2008 г. и настоящето.

Очаква ли ни срив на финансовите пазари?

Бъри предупреди също, че при тези провали правителствата често прибягват до печатане на повече пари – тактика, която според него е била използвана прекомерно. Той заяви, че този подход “работи толкова добре”, че се е превърнал в патерица за политиците.

Предупрежденията на Бъри напомнят, че безразсъдното поведение може да има катастрофални последици и той направи сравнение между Silicon Valley Bank и Enron – гигантът в търговията с енергия, който фалира през 2001 г. поради счетоводни измами. Предупрежденията на Бъри насочват вниманието към необходимостта от по-голяма прозрачност и отчетност във финансовата индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $22,000 на фона на банкови сривове


От години Бъри предупреждава за икономиката и фондовия пазар. Той предупреждава индивидуалните инвеститори да не купуват меме акции и меме криптовалути, които според него могат да доведат до “майката на всички сривове”. Въпреки тези предупреждения инвеститорите продължават да се отдават на спекулативно поведение, което кара някои да се питат дали пазарите не се насочват към срив.

Робърт Кийосаки предрича срив на трета банка

Междувременно Робърт Кийосаки, автор на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко”, също предупреди за финансовия пейзаж.

На 10 март той написа в Twitter, че трети кредитор вероятно ще последва пътя на Silicon Valley Bank. Кийосаки смята, че тази ситуация ще се отрази положително на благородните метали. Неговата прогноза кореспондира с по-ранно негово предсказание, че Lehman Brothers ще фалира през 2008 г.

Колапсът на Lehman Brothers задълбочи финансовата криза, която мнозина разглеждаха като ключов момент.

Като цяло и Бъри, и Кийосаки предупреждават за състоянието на финансовия свят като призовават за предпазливост и по-голямо внимание към прозрачността и отчетността. Тъй като опасенията за стабилността на световните пазари нарастват, техните предупреждения заслужават внимание.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене