НАЧАЛО Крипто Крими

Mango DAO ще изплатят $47 милиона на хакер

октомври 16, 2022 16:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mango DAO ще изплатят $47 милиона на хакер

DAO на Mango Markets гласува в подкрепа на предложение, което ще позволи на атакуващия да задържи $47 милиона от откраднатите средства.

Предложение, което ще помогне на Mango Markets да се възстанови от неотдавнашната атака, беше одобрено.

Това предложение изисква хакерът, отговорен за атаката от вторник, да върне $66 милиона от различни криптовалутни активи. Първоначално хакерът е откраднал около $113 милиона от протокола, което означава, че ще му бъде позволено да задържи $47 милиона.

Предложението е събрало 272 милиона гласа “за” и 4.6 милиона гласа “против”, което представлява 98.5% одобрение.

Първоначално атакуващият обеща да върне частично средствата, ако Mango DAO изплати дълг, произтичащ от отделен инцидент. Това искане доведе до по-ранно предложение, което беше категорично отхвърлено с процент от 90.4%.

Въпреки това това алтернативно предложение ще постигне същата цел.

“Гласувайки за това предложение, притежателите на токени на Mango се съгласяват да изплатят лошия дълг със средства от хазната”, се казва в предложението.

В него се добавя, че върнатите средства “ще бъдат използвани за покриване на всички останали лоши дългове в протокола” и че “всички вложители на Mango ще бъдат обезщетени”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Шиба Ину (SHIB): Притежателите нарастват стремглаво през 2022 г.


В предложението първо се иска да бъдат изпратени определени активи в знак на добра воля. Досега хакерът е върнал откраднати активи на стойност $8 милиона, включително Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Serum (SRM), FTX Token (FTT), Binance Coin (BNB), STEPN (GMT), Raydium (RAY) и Avalanche (AVAX).

Очаква се нападателят да върне останалите токени в следващия момент. Тези токени включват Solana (SOL), Mango (MNGO), USDCoin (USDC) и mSOL, но все още не са изпратени.

Mango Markets също така заяви, че няма да повдига наказателни обвинения срещу хакера или да замразява средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.