НАЧАЛО Крипто Крими

Mango DAO ще изплатят $47 милиона на хакер

октомври 16, 2022 16:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mango DAO ще изплатят $47 милиона на хакер

DAO на Mango Markets гласува в подкрепа на предложение, което ще позволи на атакуващия да задържи $47 милиона от откраднатите средства.

Предложение, което ще помогне на Mango Markets да се възстанови от неотдавнашната атака, беше одобрено.

Това предложение изисква хакерът, отговорен за атаката от вторник, да върне $66 милиона от различни криптовалутни активи. Първоначално хакерът е откраднал около $113 милиона от протокола, което означава, че ще му бъде позволено да задържи $47 милиона.

Предложението е събрало 272 милиона гласа „за“ и 4.6 милиона гласа „против“, което представлява 98.5% одобрение.

Първоначално атакуващият обеща да върне частично средствата, ако Mango DAO изплати дълг, произтичащ от отделен инцидент. Това искане доведе до по-ранно предложение, което беше категорично отхвърлено с процент от 90.4%.

Въпреки това това алтернативно предложение ще постигне същата цел.

„Гласувайки за това предложение, притежателите на токени на Mango се съгласяват да изплатят лошия дълг със средства от хазната“, се казва в предложението.

В него се добавя, че върнатите средства „ще бъдат използвани за покриване на всички останали лоши дългове в протокола“ и че „всички вложители на Mango ще бъдат обезщетени“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Шиба Ину (SHIB): Притежателите нарастват стремглаво през 2022 г.


В предложението първо се иска да бъдат изпратени определени активи в знак на добра воля. Досега хакерът е върнал откраднати активи на стойност $8 милиона, включително Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Serum (SRM), FTX Token (FTT), Binance Coin (BNB), STEPN (GMT), Raydium (RAY) и Avalanche (AVAX).

Очаква се нападателят да върне останалите токени в следващия момент. Тези токени включват Solana (SOL), Mango (MNGO), USDCoin (USDC) и mSOL, но все още не са изпратени.

Mango Markets също така заяви, че няма да повдига наказателни обвинения срещу хакера или да замразява средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене