НАЧАЛО Алткойни

Шиба Ину (SHIB): Притежателите нарастват стремглаво през 2022 г.

октомври 16, 2022 10:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шиба Ину (SHIB): Притежателите нарастват стремглаво през 2022 г.

Шиба Ину (SHIB) преживя турбулентна 2022 г., като активът претърпя колебания на фона на по-широката корекция на крипто пазара. 

Въпреки пазарните условия SHIB успя да привлече много инвеститори, тъй като екипът разработчици се зае да придаде на актива повече полезност. 

В този ред на мисли, през 2022 г. Шиба Ину е добавила поне 109,033 нови притежатели. Данни от Wayback Machine разкриват, че на 3 януари SHIB е имал 1,114,483 притежатели, което представлява ръст от около 9% спрямо 1,223,516 притежатели, регистрирани на 13 октомври.

Все пак си струва да се отбележи, че притежателите на SHIB демонстрираха известно колебание през годината, като в повечето случаи това корелираше с движението на цените на активите. 

Възможността на SHIB да добави още притежатели идва на фона на това, което изглеждаше като затихващ интерес към подобни монети след покачването им през 2021 г. 

Спадът в популярността на токена беше подчертан и от данни от Google Trends. Данните сочат, че глобалните търсения на ключовата дума „Shiba Inu“ през изминалата година са спаднали до най-ниската точка от повече от година през юли тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance ще подкрепи Биткойн майнинг индустрията с $500 милиона


Разрастване на мрежата

С непрекъснатото развитие, екипът на SHIB предприе няколко инициативи, за да направи актива по-жизнеспособен. 

По-специално, децентрализираният финансов (DeFi) актив е регистрирал дейности като повишена скорост на изгаряне, която има за цел да сведе до минимум предлагането на токена и потенциално да тласне цената нагоре. До момента са изгорени над 410 трилиона токена.

В същото време платформата навлезе в сектора на игрите, използвайки пространството на неизменяемите токени (NFT). В това отношение проектът SHIBOSHIS, колекция от NFT Shiba Inu, има за цел да даде възможност на притежателите да участват активно в копаенето на NFT, търговията и придобиването на дигитална земя заедно с VR игрите. Концепцията продължава да се радва на повишено внимание от страна на общността. 

Освен това, с появата на SHIB сред относително евтините активи, инвеститорите изглежда все повече се насочват към криптовалутата. Нови данни сочат, че индийските инвеститори все повече се впускат в SHIB, надявайки се активът да възроди инерцията от 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене