НАЧАЛО Крипто Крими

DeFi платформа на Solana загуби $100 милиона след хак

13.10.2022 18:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi платформа на Solana загуби $100 милиона след хак

От Mango Markets бяха източени средства в размер на $100 милиона поради експлойт. Това е втория DeFi хакерски пробив в такъв мащаб през последните седмици.

Mango Markets, платформа за търговия с дигитални активи базирана на Solana, съобщиха в Twitter, че хакер е успял да източи средства от компанията чрез манипулация на цената посредством блокчейн оракул. Миналия четвъртък $100 милиона бяха откраднати от Binance Smart Chain.

Според уебсайт за блокчейн одити, атакуващият временно е повишил стойността на своето обезпечение и след това е взел заеми от касата на Mango.

Потребител на Twitter отбеляза, че атакуващият е бил финансиран от FTX, което накара главния изпълнителен директор на компанията – Сам Банкман-Фрийд да отговори, че се провежда разследване.

Как се е случила кражбата

В 18:19 ч. ET, атакуващият финансира сметка с 5 милиона USDC обезпечение. Впоследствие той е предложил 483 милиона единици безсрочни договори върху MNGO в книгата за поръчки на Mango Markets. След това в 18:24 ч. ET нападателят финансира друга сметка с 5 милиона USDC обезпечение, за да купи тези 483 милиона единици безсрочни договори върху MNGO за $0.03 на единица.

В 18:26 ч.  ET атакуващият започва да движи спот цената на Mango Market, като я качва до $0.9, а стойността на 483 милиона единици MNGO съответно до около $423 милиона. След това взима заем от $116 милиона, оставяйки касата на Mango с отрицателен баланс от -$116.7 милиона. Изтеглените активи включват USDC, MSOL, SOL, BTC, USDT, SRM и MNGO, като изтрива цялата ликвидност на Mango.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд


Условията на нападателя

Междувременно нарушителят публикува предложение да му прехвърлят управление на Mango DAO и да използва касата от $70 милиона за възстановяване на лоши дългове. В подкрепа на предложението имаше около 33 милиона гласа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Богат бизнесмен бе отвлечен и държан в клетка заради откуп в Биткойн

Британски прокурори твърдят, че богатият китайски бизнесмен Дилън Хуанг е бил отвлечен чрез заплахи с пистолет от престижно голф игрище в Обединеното кралство и подложен на ужасяващо отношение от банда за крипто откупи, която е поискала $15 милиона под формата на Биткойн.

11.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.