НАЧАЛО Крипто Крими

DeFi платформа на Solana загуби $100 милиона след хак

октомври 13, 2022 18:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi платформа на Solana загуби $100 милиона след хак

От Mango Markets бяха източени средства в размер на $100 милиона поради експлойт. Това е втория DeFi хакерски пробив в такъв мащаб през последните седмици.

Mango Markets, платформа за търговия с дигитални активи базирана на Solana, съобщиха в Twitter, че хакер е успял да източи средства от компанията чрез манипулация на цената посредством блокчейн оракул. Миналия четвъртък $100 милиона бяха откраднати от Binance Smart Chain.

Според уебсайт за блокчейн одити, атакуващият временно е повишил стойността на своето обезпечение и след това е взел заеми от касата на Mango.

Потребител на Twitter отбеляза, че атакуващият е бил финансиран от FTX, което накара главния изпълнителен директор на компанията – Сам Банкман-Фрийд да отговори, че се провежда разследване.

Как се е случила кражбата

В 18:19 ч. ET, атакуващият финансира сметка с 5 милиона USDC обезпечение. Впоследствие той е предложил 483 милиона единици безсрочни договори върху MNGO в книгата за поръчки на Mango Markets. След това в 18:24 ч. ET нападателят финансира друга сметка с 5 милиона USDC обезпечение, за да купи тези 483 милиона единици безсрочни договори върху MNGO за $0.03 на единица.

В 18:26 ч.  ET атакуващият започва да движи спот цената на Mango Market, като я качва до $0.9, а стойността на 483 милиона единици MNGO съответно до около $423 милиона. След това взима заем от $116 милиона, оставяйки касата на Mango с отрицателен баланс от -$116.7 милиона. Изтеглените активи включват USDC, MSOL, SOL, BTC, USDT, SRM и MNGO, като изтрива цялата ликвидност на Mango.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд


Условията на нападателя

Междувременно нарушителят публикува предложение да му прехвърлят управление на Mango DAO и да използва касата от $70 милиона за възстановяване на лоши дългове. В подкрепа на предложението имаше около 33 милиона гласа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене