НАЧАЛО Крипто Крими

DeFi платформа на Solana загуби $100 милиона след хак

октомври 13, 2022 18:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi платформа на Solana загуби $100 милиона след хак

От Mango Markets бяха източени средства в размер на $100 милиона поради експлойт. Това е втория DeFi хакерски пробив в такъв мащаб през последните седмици.

Mango Markets, платформа за търговия с дигитални активи базирана на Solana, съобщиха в Twitter, че хакер е успял да източи средства от компанията чрез манипулация на цената посредством блокчейн оракул. Миналия четвъртък $100 милиона бяха откраднати от Binance Smart Chain.

Според уебсайт за блокчейн одити, атакуващият временно е повишил стойността на своето обезпечение и след това е взел заеми от касата на Mango.

Потребител на Twitter отбеляза, че атакуващият е бил финансиран от FTX, което накара главния изпълнителен директор на компанията – Сам Банкман-Фрийд да отговори, че се провежда разследване.

Как се е случила кражбата

В 18:19 ч. ET, атакуващият финансира сметка с 5 милиона USDC обезпечение. Впоследствие той е предложил 483 милиона единици безсрочни договори върху MNGO в книгата за поръчки на Mango Markets. След това в 18:24 ч. ET нападателят финансира друга сметка с 5 милиона USDC обезпечение, за да купи тези 483 милиона единици безсрочни договори върху MNGO за $0.03 на единица.

В 18:26 ч.  ET атакуващият започва да движи спот цената на Mango Market, като я качва до $0.9, а стойността на 483 милиона единици MNGO съответно до около $423 милиона. След това взима заем от $116 милиона, оставяйки касата на Mango с отрицателен баланс от -$116.7 милиона. Изтеглените активи включват USDC, MSOL, SOL, BTC, USDT, SRM и MNGO, като изтрива цялата ликвидност на Mango.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд


Условията на нападателя

Междувременно нарушителят публикува предложение да му прехвърлят управление на Mango DAO и да използва касата от $70 милиона за възстановяване на лоши дългове. В подкрепа на предложението имаше около 33 милиона гласа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.