НАЧАЛО Блокчейн

Lido въведе ограничение на залозите поради рекорден приток

февруари 27, 2023 10:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Lido въведе ограничение на залозите поради рекорден приток

Протоколът Lido въведе нова функция, наречена Staking Rate Limit, в отговор на значителен дневен приток на залози от 150,000 ETH.

Lido е най-големият доставчик на услуги за залагане с $8.92 милиарда блокирани активи, според DeFiLlama.

Този механизъм, наречен “Staking Rate Limit” смекчава неблагоприятните последици от големите притоци, които могат да разводнят наградите, без да се налага спиране на депозитите за залагане.

Ограничението на скоростта на залагане намалява количеството на изкопаните stETH въз основа на депозитите през последните 24 часа и постепенно попълва капацитета блок по блок.

Всеки, който се опитва да изкопае stETH може да срещне грешка, която гласи, че “stETH не може да бъде изкопан в този момент” и се препоръчва да опита с по-малка сума или да изчака капацитетът да се попълни.

Основателят на Tron, Джъстин Сън е заложил над 150,000 ETH в Lido, като увеличи залога си с 10,000 ETH, с което общата му сума е достигна 201,000 ETH (около $320 милиона).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои срив на пазарите – ето какво трябва да следим според Артър Хейс


Сън вероятно ще получи пасивен доход с APY от приблизително 4%. Междувременно ликвидният дериватен токен на протокола – LDO поскъпна с около 9% до $3.03 през последните 24 часа, като интересът на общността се поднови поради предстоящата актуализация на Етериум блокчейна – Шанхай.

Някои LDO китове обаче разпродават токена, включително Руне Кристенсен, основател на MakerDAO, който продаде 18.8 милиона LDO токена за DAI на стойност $27 милиона, 7,553 MKR (4.67 милиона) и 92 ETH. Друг кит също се е възползвал от ценовото действие на LDO.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене

Водещ разработчик на SHIB посочи графика за бета тестването на Shibarium

Водещият разработчик на проекта от втори слой на Шиба Ину (SHIB), “Shytoshi Kusama” очерта предварителен график за завършване на фазата на бета тестване.

март 15, 2023 8:00 1 мин. четене

Бета тестът на Shibarium стартира: Какво трябва да знаете?

Дългоочакваното решение за мащабиране от втори слой на Шиба Ину (SHIB), Shibarium, е пуснато в бета версия, според разработчик на проекта с псевдоним “Shytoshi Kusama”.

март 12, 2023 18:00 1 мин. четене