НАЧАЛО Други

Кризата с ликвидността доведе до затварянето на още една крипто борса

октомври 19, 2022 14:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кризата с ликвидността доведе до затварянето на още една крипто борса

Немската крипто борса Nuri ще затвори врати на 18 декември 2022г. след като не успя да събере нужния капитал, поради каскадния ефект, който се получи в крипто пространството след срива на Celsius Network.

Nuri решиха да затворят врати, след като не можаха да намерят заинтересован купувач, включително съществуващите акционери с достатъчно ликвидност, за да издържат на настоящия мечи пазар. Компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност в берлинския съд на 9 август 2022 г.

От крипто борсата призоваха своите клиенти да изтеглят от сметките си всички крипто и фиатни средства, преди приложението да спре дейността си. Потребителите, които държат евро в сметката си могат да ги изтеглят чрез дебитната си карта Nuri Visa от банкомат или да ги прехвърлят в друга банка по електронен път. Търговията ще бъде достъпна в приложението на Nuri до 30 ноември 2022 г.

Въпреки ситуацията от Nuri настояват, че обявяването в несъстоятелност няма да засегне депозитите на клиeнтите. Средствата в криптовалутните фондове Nuri Pot също няма да бъдат засегнати.

Крипто борсата влезе в партньорство с европейската банкова и крипто компания Vivid Money GmbH. Целта е да предложат на сегашните клиенти на Nuri достъп до криптоуслуги след спирането на дейността на немската криптоборса. Всеки бивш клиент на компанията, който се присъедини към европейската крипто компания ще може да се възползва от специално членство във Vivid Prime.

Nuri се сблъска с недостиг на ликвидност след срива на екосистемата na стабилната монета TerraUSD и фалита на Celsius през второто тримесечие на 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вероятно ще има рецесия в САЩ – главата на Goldman Sachs


Чрез партньорство с Celsius Network, от Nuri предлагаха на клиентите си възможността да заемат Биткойн (BTC) и да печелят до 3% годишна лихва, която можеше да се изплаща всяка седмица. За съжаление криптозаемодателя Celsius замрази тегленията от платформата през юни 2022.

В публикация на 18 октомври 2022 г., главният изпълнителен директор Кристина Валкер-Майер благодари на клиентите за тяхната лоялност и доверие към компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.