НАЧАЛО Други

Кризата с ликвидността доведе до затварянето на още една крипто борса

19.10.2022 14:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кризата с ликвидността доведе до затварянето на още една крипто борса

Немската крипто борса Nuri ще затвори врати на 18 декември 2022г. след като не успя да събере нужния капитал, поради каскадния ефект, който се получи в крипто пространството след срива на Celsius Network.

Nuri решиха да затворят врати, след като не можаха да намерят заинтересован купувач, включително съществуващите акционери с достатъчно ликвидност, за да издържат на настоящия мечи пазар. Компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност в берлинския съд на 9 август 2022 г.

От крипто борсата призоваха своите клиенти да изтеглят от сметките си всички крипто и фиатни средства, преди приложението да спре дейността си. Потребителите, които държат евро в сметката си могат да ги изтеглят чрез дебитната си карта Nuri Visa от банкомат или да ги прехвърлят в друга банка по електронен път. Търговията ще бъде достъпна в приложението на Nuri до 30 ноември 2022 г.

Въпреки ситуацията от Nuri настояват, че обявяването в несъстоятелност няма да засегне депозитите на клиeнтите. Средствата в криптовалутните фондове Nuri Pot също няма да бъдат засегнати.

Крипто борсата влезе в партньорство с европейската банкова и крипто компания Vivid Money GmbH. Целта е да предложат на сегашните клиенти на Nuri достъп до криптоуслуги след спирането на дейността на немската криптоборса. Всеки бивш клиент на компанията, който се присъедини към европейската крипто компания ще може да се възползва от специално членство във Vivid Prime.

Nuri се сблъска с недостиг на ликвидност след срива на екосистемата na стабилната монета TerraUSD и фалита на Celsius през второто тримесечие на 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вероятно ще има рецесия в САЩ – главата на Goldman Sachs


Чрез партньорство с Celsius Network, от Nuri предлагаха на клиентите си възможността да заемат Биткойн (BTC) и да печелят до 3% годишна лихва, която можеше да се изплаща всяка седмица. За съжаление криптозаемодателя Celsius замрази тегленията от платформата през юни 2022.

В публикация на 18 октомври 2022 г., главният изпълнителен директор Кристина Валкер-Майер благодари на клиентите за тяхната лоялност и доверие към компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.