НАЧАЛО Алткойни

Terra обяви плана си за възстановяване от кризата

май 12, 2022 15:04 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra обяви плана си за възстановяване от кризата

Драмата в екосистемата на Terra се влоши, тъй като цената на LUNA продължи своя трети пореден ден на спад. През последните 24 часа активът се срина до едва $0.083. Именно заради загубата на фиксацията на стейбълкойна TerraUSD (UST) с щатския долар се предизвикаха мечи настроения сред търговците на LUNA.

До Куон, основателят и главен изпълнителен директор на Terra, най-накрая обяви плана си за възстановяване на обвързаността на UST с долара.

Може ли Terra да спаси LUNA?

Terra беше в светлината на прожекторите няколко седмици поред, до голяма степен благодарение на До Куон, който разкри плановете си за увеличаване на Биткойн резервите на Luna Foundation Guard (LFG) до $3 милиарда и създаване на фонд от $10 милиарда в дългосрочен план.

На 8-ми май (неделя) LUNA се търгуваше на около $66. Цената на токенът обаче започна да спада, тъй като алгоритмичната стабилна монета на Terra загуби своята фиксация от $1. UST продължи спада си вчера, принуждавайки Binance и други големи борси за криптовалути да спрат тегленията. Днес не беше добър ден по отношение на възстановяването. Към момента на публикуване UST е спаднала до $0.53, въпреки че LFG ликвидира своите BTC, за да помогне на стабилната монета да си възвърне предвидения паритет с долара.

Преди повече от 19 часа До Куон от Terra сподели в Twitter, че е „близо до обявяването на план за възстановяване на UST„. Планът за възстановяване най-вероятно ще помогне на криптовалутата LUNA, която е паднала с близо 98% през последната седмица. При текущата цена от $0.05, криптовалутата е с около 99% под рекордните си стойности от $119, регистрирани през април 2022 г. – преди около месец.

НЕ ИЗПУСКАЙ:
 CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Сривът на цените на UST и LUNA шокира целия крипто пазар, тъй като много хора се чудят кога ще приключи разгромът. Междувременно инвеститорите са използвали протокола за генериране на доходност Anchor на Terra масово, сочат данните.

Въпреки че признава, че последните 72 часа са били тежки за инвеститорите в Terra, До Куон отбеляза в туит в сряда, че работи неуморно за разрешаване на кризата.

Преди всичко друго, единственият път напред ще бъде да се абсорбира предлагането на стабилната монета, което иска да напусне, преди UST да започне да възвръща фиксацията си. Няма друг начин.

Следователно има три спешни мерки, които трябва да бъдат приложени, една от които се фокусира върху изгарянето на повече UST:

„Предстои т. нар. гласуване за Agora Proposal, споделено от потребителя „The Intern“ във форума Terra Research. Като цяло общото изгорено количество трябва да достигне 1.4 милиарда UST, или „11% от неизплатените задължения на UST“, уточнява сайтът.

В обобщение, екипът се надява, че разширяването на основния пул на монетата и изгарянето на повече токени ще спаси UST.

Съобщава се, че точка трета, относно стейкинга на 240 милиона LUNA, ще засили управлението на мрежата в екосистемата TERRA.

Въпреки това, за някои наблюдатели на ситуацията, залагането на 240 милиона LUNA не е достатъчно, за да спаси проекта:

Естествено, това ще струва скъпо на притежателите на UST и LUNA, но ние ще продължим да проучваме различни опции за внасяне на по-екзогенен капитал в екосистемата и намаляване на надвеса на предлагането на UST„, добави създателят на Terra.

Умопомрачителната разпродажба на UST предизвиква нови призиви за регулиране на стабилните монети

По-специално, резкият спад на UST също привлече вниманието на американските регулатори. В изслушване от 10-ти май, Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отново призова Конгреса да одобри законодателството за стабилни монети.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock

Стойността на стабилната монета, известна като TerraUSD, се [срина]. Мисля, че това просто илюстрира факта, че е бързо развиващ се продукт и има бързо нарастващи рискове“, каза Йелън.

Въпреки че спасителният план на LFG все още не е дал положителни резултати, има също така слухове, че някои големи, фокусирани върху крипто компании са готови да предложат средства, за да поддържат цените на UST в долари.

До Куон обеща, че „връщането на Terra във форма ще бъде интересна гледка“ и че те са тук, за да останат. Независимо от това, репутацията и доверието в UST вече са понесли огромен удар, дори ако фирмата по чудо успее да върне фиксацията от $1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини