НАЧАЛО Други

Кризата с банките в САЩ отново се показва на хоризонта

01.02.2024 20:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кризата с банките в САЩ отново се показва на хоризонта

В началото на 2023 г. регионалните банки в САЩ, особено тези, които работят с криптовалути, са изправени пред сериозни предизвикателства.

Институции като Silicon Valley, First Republic, Signature, Silvergate и Pacific Western Bank или преживяха срив, или бяха затворени, или претърпяха транзакции, включващи техните активи и пасиви.

С напредването на годината не бяха регистрирани нови случаи на масово изтегляне на пари от банките или сривове, което свидетелства за потенциално отслабване на регионалната банкова криза.

Неотдавнашните събития обаче предполагат подновяване на нестабилността сред регионалните банки, особено тези, които прибързано придобиха активи и пасиви от банки като Signature Bank и Silicon Valley Bank, които обслужваха крипто и технологични компании.

Важно е да се отбележи, че New York Community Bank отбеляза рязък спад на акциите си с близо 40%. Този спад последва съобщението на банката за намаляване на дивидентите и отписване на множество кредити за недвижими имоти.

Банката, която придоби активите от Signature Bank през 2023 г., премина към банка от категория IV миналата година, след като надхвърли $100 милиарда в общите си консолидирани активи.

Едновременно с това различни средни по големина банки в цялата страна се борят с опасенията на инвеститорите относно притежаваните от тях активи в областта на търговските недвижими имоти. Въпреки че експозицията изглежда ограничена в сравнение с бурните събития от февруари до май 2023 г., предизвикателствата продължават.

First Citizens Bank, която през предходната година придоби активи и вложители от Silicon Valley Bank, очаква вяла 2024 г. поради спад в частния капитал, рисковия капитал и цялостния спад в технологичния сектор.

Въпреки че банковият сектор не преживява същото ниво на криза като предходната година, очевидно е, че както банковият сектор, така и секторът на недвижимите имоти продължават да се борят с трайните последици от бурните икономически условия през последните няколко години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

24.02.2024 21:00 1 мин. четене

Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

Неотдавнашният скок в цените на акциите, който често се приписва на вълнението около изкуствения интелект (AI), има по-дълбоки корени.

24.02.2024 18:55 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.