НАЧАЛО Биткойн

SVB Financial Group обяви несъстоятелност, след като Биткойн скочи с 40% за седмица

март 19, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SVB Financial Group обяви несъстоятелност, след като Биткойн скочи с 40% за седмица

Компанията майка на Silicon Valley Bank, SVB Financial Group, наскоро обяви, че ще подаде молба за обявяване в несъстоятелност по Глава 11 в съда по несъстоятелност на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

Това съобщение дойде, след като конгломератът стана свидетел на рязкото покачване на цената на Биткойн (BTC) с 42% в рамките на една седмица.

Според прессъобщение на SVB Financial Group подаването на молбата за реорганизация под съдебен надзор по глава 11 ще позволи на SVB Financial Group да запази стойността си, докато оценява стратегическите алтернативи за ценните си бизнеси и активи, включително SVB Capital и SVB Securities.

Тези бизнеси и активи ще продължат да функционират и да обслужват клиенти, докато групата продължава с предварително обявеното проучване на стратегически алтернативи за тях.

Според Уилям Костурос, главен директор по преструктурирането на SVB Financial Group, процесът по глава 11 ще позволи на компанията да запази стойността си, докато проучва възможностите за ценните си бизнеси и активи, най-вече SVB Capital и SVB Securities. Тези бизнеси ще продължат да работят и да обслужват клиенти под ръководството на своите дългогодишни и независими екипи.

Финансовата група SVB реши да подаде молба за обявяване в несъстоятелност, за да избегне разграбването на активите на другите си дъщерни дружества за изплащане на дълга на SVB.

Проблемите на компанията започнаха миналата седмица, когато банковият сектор се сблъска със сътресения, в резултат на които цената на Биткойн рязко се повиши. Цената на BTC се повиши от около $19,500 на 10 март до връх от над $27,700, което представлява 42% увеличение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Администрацията на Байдън използва пазарния хаос, за да се насочи към крипто


Това решение на SVB Financial Group е шок за мнозина в банковия сектор, тъй като Silicon Valley Bank е известна като една от най-големите и влиятелни банки в технологичната индустрия.

Това обявление подчертава непредсказуемостта на настоящите макроикономически тенденции върху традиционните финансови институции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене