НАЧАЛО Други

Кризата с американският дълг става все по-сериозна и светлината в края на тунела не се вижда

04.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кризата с американският дълг става все по-сериозна и светлината в края на тунела не се вижда

Икономическата траектория на Съединените щати се доближава до обезпокоителна низходяща спирала. Последните данни разкриват, че разходите за лихви, направени от правителството на САЩ, са надхвърлили прага от $1 трилион, сигнализирайки за потенциални рискове от предстоящ икономически спад.

Ескалиращите показатели за държавни лихвени разходи (GIE) подчертават нарастващите лихвени задължения, произтичащи от нарастващия дълг на страната. Ако тези показатели продължат да се повишават, те биха могли да предизвикат широко разпространено затваряне на пазара, отприщвайки хаос в ключови финансови и административни сектори.

Прогнозите показват, че възходящата траектория на показателите за дълга на САЩ не показва признаци на отслабване. Според неотдавнашен анализ държавните лихвени разходи, решаващ показател за лихвите, плащани по дълга, са на път да достигнат зашеметяващите $1.7 трилиона до 2025 г.

Тези тревожни показатели служат като силно предупреждение, подчертавайки пагубното въздействие, което ескалиращият дълг на САЩ може да има върху икономиката като цяло. Понастоящем обременена с дълг от над $34.5 трилиона, нацията е изправена пред значителни фискални предизвикателства, изострени от разширяващата се разлика между разходите и приходите от данъци и други източници.

Ако настоящите тенденции се запазят, експертите прогнозират, че дългът на САЩ може да надхвърли $35 трилиона до април 2025 г.

Влошаващото се състояние на дълга на САЩ кара инвеститорите да търсят алтернативни начини за запазване на възвръщаемостта си. Въпреки неотдавнашните колебания, положителната промяна в настроенията на инвеститорите към Биткойн, особено с появата на спот Биткойн ETF, е забележителна. По същия начин неотдавнашният скок в цените на златото може да се отдаде на увеличените покупки на злато от централните банки, което допълнително засилва привлекателността на златото като актив-убежище.

Нещо повече, преобладаващата нестабилност на пазара подтикна инвеститорите да търсят стабилност и надеждна възвръщаемост, като активи като Биткойн и златото се очертават като атрактивни инвестиционни опции в настоящата среда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.