НАЧАЛО Други

Изтокът трупа огромни количества злато – Китай е начело

01.05.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изтокът трупа огромни количества злато – Китай е начело

Милиардерът инвеститор Дейвид Айнхорн обсъди увеличеното търсене на злато на Изток, като го приписа на централните банки, институционалните фондове и инвеститорите на дребно.

Айнхорн отбеляза, че централните банки на Изток, особено в Китай, са увеличили значително обема на търговията със злато, като само в Китай тази година се наблюдава скок от 400%.

Той предположи, че докато западното търсене на злато е намаляло, източното търсене е останало стабилно, което води до повишаване на цените.

Централните банки на Изток, включително тези в Китай, Индия и Япония, колективно са придобили над 1,000 тона злато през последните 18 месеца.

Айнхорн спекулира, че този скок в покупките на злато може да не се дължи само на съмнения относно монетарната и фискалната политика, но също така може да отразява устойчивото търсене в Изтока.

Освен това развиващите се страни като Бразилия, Русия, Саудитска Арабия и Южна Африка се присъединиха към тенденцията за натрупване на злато.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.