НАЧАЛО Биткойн

“Криптовалутите нямат място в частното банкиране” – Pictet Group

август 5, 2022 11:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Криптовалутите нямат място в частното банкиране” – Pictet Group

Скорошният срив на крипто пазара накара много финансови организации по света да подходят по-предпазливо към този нов клас активи.

Един мениджър на богатство предупреди да не се инвестира в криптовалути, докато ситуацията не се стабилизира.

Швейцарската компания Pictet Group призна нарастващата роля на криптовалутите, но също така подчерта, че те нямат място в частното банкиране, поне засега, съобщиха на 4 август от Bloomberg.

По време на панел на срещата на върха Bloomberg Asia Wealth Summit в Сингапур Тий Фонг Сенг, главен изпълнителен директор на азиатския клон на фирмата за управление на богатство, обясни, че:

Криптовалутите ще бъдат клас активи, който не можем да пренебрегнем, но днес не мисля, че е място за частните банкери и за портфейлите на частните банки.

Фонг Сенг предупреди и за волатилността в крипто сектора през последните няколко години, като добави, че екипите на Pictet внимателно наблюдават развитието на пазара. Той заяви: 

Ако погледнете волатилността през последните две години, можете да спечелите много пари, можете и да загубите много пари. (…) Въпросът е кога ще включим клиентите в картината?

Както отразихме от CryptoDnes, гигантът за управление на инвестиции BlackRock си партнира с Coinbase, за да предостави на институционалните си клиенти пакета от инструменти за управление на активи Aladdin.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителствата няма да искат да се откажат от монопола си – Джим Роджърс


Въпреки спада, напоследък се наблюдава и известно възстановяване на пазарите. Антъни Скарамучи, основател на компанията за управление на инвестиции SkyBridge Capital, смята, че най-лошото от мечия пазар вече е минало. 

По време на интервю с Франсис Юе от MarketWatch той каза, че е възможно Биткойн да спадне, но все пак не смята, че ще падне под дъното, което беше достигнато за този цикъл (около $17,500).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отбелязват ръст в цената; VC Spectra (SPCT) очаква 142% скок в предварителната продажба

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отскочиха през септември, след като преминаха през вълни на несигурност през 2023 г. Тези ценови скокове следват значителни развития в двата блокчейна.

септември 28, 2023 13:10 4 мин. четене

При SUI се наблюдават ценови колебания, a VC Spectra (SPCT) и PEPE запазват позитивността на пазара

Крипто пазарът преживява период на волатилност, като при топ алткойните се наблюдават значителни ценови колебания. При SUI (SUI), нова блокчейн платформа от първи слой, се наблюдават значителни ценови колебания през последните седмици.

септември 28, 2023 12:10 3 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.