НАЧАЛО Биткойн

„Криптовалутите нямат място в частното банкиране“ – Pictet Group

август 5, 2022 11:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
„Криптовалутите нямат място в частното банкиране“ – Pictet Group

Скорошният срив на крипто пазара накара много финансови организации по света да подходят по-предпазливо към този нов клас активи.

Един мениджър на богатство предупреди да не се инвестира в криптовалути, докато ситуацията не се стабилизира.

Швейцарската компания Pictet Group призна нарастващата роля на криптовалутите, но също така подчерта, че те нямат място в частното банкиране, поне засега, съобщиха на 4 август от Bloomberg.

По време на панел на срещата на върха Bloomberg Asia Wealth Summit в Сингапур Тий Фонг Сенг, главен изпълнителен директор на азиатския клон на фирмата за управление на богатство, обясни, че:

Криптовалутите ще бъдат клас активи, който не можем да пренебрегнем, но днес не мисля, че е място за частните банкери и за портфейлите на частните банки.

Фонг Сенг предупреди и за волатилността в крипто сектора през последните няколко години, като добави, че екипите на Pictet внимателно наблюдават развитието на пазара. Той заяви: 

Ако погледнете волатилността през последните две години, можете да спечелите много пари, можете и да загубите много пари. (…) Въпросът е кога ще включим клиентите в картината?

Както отразихме от CryptoDnes, гигантът за управление на инвестиции BlackRock си партнира с Coinbase, за да предостави на институционалните си клиенти пакета от инструменти за управление на активи Aladdin.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителствата няма да искат да се откажат от монопола си – Джим Роджърс


Въпреки спада, напоследък се наблюдава и известно възстановяване на пазарите. Антъни Скарамучи, основател на компанията за управление на инвестиции SkyBridge Capital, смята, че най-лошото от мечия пазар вече е минало. 

По време на интервю с Франсис Юе от MarketWatch той каза, че е възможно Биткойн да спадне, но все пак не смята, че ще падне под дъното, което беше достигнато за този цикъл (около $17,500).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене