НАЧАЛО Биткойн

Правителствата няма да искат да се откажат от монопола си – Джим Роджърс

август 4, 2022 15:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителствата няма да искат да се откажат от монопола си – Джим Роджърс

Инвеститорът Джим Роджърс има опасения за бъдещето на криптовалутите, като твърди, че правителството упражни прекомерен контрол.

В интервю със старшият репортер на Bloomberg за азиатската икономика съоснователят на Soros Fund Management обясни защо не възнамерява да инвестира в криптовалута и цифрови активи въпреки повишеното ниво на приемане сред инвеститорите на дребно.

Няма ниво, на което бих купил криптовалути, освен ако нещо не се промени драматично.

 

Правителствата не искат да губят контрол

Джим Роджърс заяви, че според него в даден момент криптовалутите ще се превърнат в „парите на правителството“. Той подчерта, че с нарастването на приемането, централизираните държавни институции ще се опитат да упражнят все по-силен контрол върху средствата на потребителите. Роджърс се позова на предстоящото пускане на множество CBDC, които представляват цифрови активи, но не са непременно криптовалути и са пуснати от централни банки или други централизирани финансови институции, които ще бъдат подкрепени с официалната валута на правителството.

Биткойн е чудесен за хората, които го купуват, продават и търгуват с него. Познавам хора, които се забавляват, търгувайки с него – в това няма нищо лошо. Но ако някога стане успешен като валута, никое правителство няма да позволи това. Никое правителство не иска да загуби контрола си – всички те обичат монопола си, няма да се откажат от него.

Инвеститорът дори заяви, че собствената му съпруга и приятели са инвестирали в криптовалути и някои от тях дори са реализирали известни печалби, докато други са загубили всичко.

До каква степен могат правителствата да контролират децентрализирани криптовалути?

По време на интервюто си Роджърс не уточни дали говори единствено за CBDC или обхваща както валутите на централните банки, така и децентрализираните криптовалути. Технически, трета страна не може да получи достъп до вашия некласифициран студен портфейл от личния ви компютър, ако той не е заразен с някакъв зловреден софтуер, таргетиращ крипто портфейли.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е стигнал дъно – справедливата му цена е $40,000


Без физически достъп до компютъра ви няма как да се достъпят средствата в портфейл, който не е свързан с интернет. Като се има предвид фактът, че портфейлите за криптовалути могат да бъдат напълно анонимни, правителството или което и да е друго лице трудно ще получи достъп до средствата на потребителите на цифрови активи.

Съвсем наскоро в интервю за Kitco News Джим Роджърс предупреди, че на хоризонта се задава исторически срив на фондовия пазар. Той подчерта, че енергетиката и селското стопанство ще останат силни в близко бъдеще и предупреди, че ограничаването на инфлацията ще изисква много по-високи лихвени проценти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини