НАЧАЛО Други

Крипто приемането през 2019: Kои компании поеха инициативата?

април 26, 2019 9:04 6 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто приемането през 2019: Kои компании поеха инициативата?

Въпреки че много от крипто трейдърите са по-заинтересовани да забогатеят по възможно най-бързия начин, основната цел на Bitcoin, както и всички основни криптовалути е да предоставят децентрализирана опция на текущата форма на пари, която е силно централизирана и контролирана от шепа субекти.

Това може да бъде постигнато единствено чрез масовото приемане.

За тази цел са създадени куп проекти като Aelf, Ripple, Tezos , SOMA, BNB и др. Всички тези проекти се стремят към масовото използване на криптовалутите като средство за обмен на ежедневни услуги.

Всичко това започна с Overstock.com през 2014 година, които отвориха вратите си за клиентите да купуват стоки чрез Bitcoin. На първия ден те получиха поръчки на стойност $124 000. Това беше само началото.

https://twitter.com/OverstockCEO/status/421682424976654336

Поглеждайки към 2019 година, видяхме, че инвеститорският оптимизъм се връща, повишеният интерес от страна на институционалните инвеститори, както и някои важни новини за масовата адаптация.

Нека разгледаме някои от тези основните мейнстрийм адаптации, които се случиха през последните четири месеца.

Rakuten

Резултат с изображение за rakuten

Rakuten се води японският “Amazon” с над 90 милиона регистрирани потребители и годишни глобални приходи от над 1 трилион йени. Понастоящем Rakuten е класиран на трето място в света по отношение на електронната търговия, с бизнес мрежа, обхващаща електронната търговия, пътуванията, банкирането, ценните книжа, онлайн маркетинга и професионалния спорт.

На 17 април, Rakuten се свързва с Tael (Wabi), за да отвори специална „зона“ за продукти в TechrockHQ търговския канал и да работи за интегрирането на точките за лоялност.

https://twitter.com/Taelpay/ status /1118415593764339712

Rakuten също беше в заглавията на новините, когато започна процеса на регистрация на сметката за своята услуга за търговия с криптовалути, Rakuten Wallet. Очаква се Rakuten да позволи на потребителите да търгуват криптовалути до средата на юни, а в бъдеще Rakuten ще започне приемане на крипто плащания на своята платформа, която работи в 29 страни.

Digitec GalaxusРезултат с изображение за digitec galaxus

Според официалното съобщение за пресата, швейцарският онлайн гигант Digitec Galaxus започна да приема Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), Tron (TRX), NEO ( NEO ) и OmiseGO (OMG) за покупки на стойност над $200.

AvnetСвързано изображение

Avnet обяви приемането на криптовалутни плащания чрез партньорство с процесора за блокчейн плащане BitPay. Avnet е фирма от Fortune 500 и те дават възможност на клиентите да плащат в Bitcoin (BTC) или Bitcoin Cash (BCHABC).

East Japan Railway Company

Резултат с изображение за East Japan Railway Company

Според японската информационна медия ANN News доставчикът на облачни и интернет услуги IIJ си сътрудничи с JR East, за да позволи на пътниците да плащат за своите билети за влак с крипто. JR East ще позволи на клиентите да плащат в крипто (Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash и Ripple) със своята смарт карта Sucia, което ще стане възможно чрез DeCur ren t борсата за виртуални валути.

Corporate Traveller

Резултат с изображение за corporate traveller

Corporate Traveler е един от водещите специализирани доставчици на услуги за управление на бизнес пътувания за SME компании в Обединеното кралство. Наскоро компанията обяви, че SME клиентите могат да плащат с BTC и BCH. Те са свързани с BitPay, за да обработят всички крипто транзакции.

Adidas

VeChain се появи в заглавията на медиите за предоставяне на NFC чипове, които да се използват в лимитирано издание Game of Thrones Adidas обувки, които са проектирани от сингапурския дизайнер на обувки SBTG (съкращение от Sabotage). Всеки потребител с мобилно приложение VeChain може да сканира тези NFC-чипове, които съдържат изключителни видеоклипове за маратонките, които могат да се възпроизвеждат и разглеждат.

HaierРезултат с изображение за haier logo

На 1 април VeChain, DNV GL и Haier IoC влязоха в тристранно стратегическо партньорство за подобряване на прозрачността във веригата на доставки. Приложението за проследяване на VeChain , “My Story”, ще бъде използвано за проверка на продуктите, предотвратяване на измами, следене на въглеродните емисии.

Western UnionРезултат с изображение за western union

Гигантът на паричните преводи Western Union обедини усилията си с блокчейн стартъпа Coins.ph, за да даде възможност на жителите на Филипините да получават парични преводи в дигитален портфейл на Coins.ph. Това е една от най-добрите новини за приемането на крипто, тъй като приблизително 10 милиона филипинци работят или живеят в чужбина.

Освен че получават WU преводи, потребителите на Coins.ph също могат да купуват и продават няколко водещи криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, XRP и Bitcoin Cash също.

Ripple и банките

Една от най-адаптираните криптовалути на пазара е XRP на Ripple. Предназначена да се конкурира със SWIFT, основната цел на Ripple е да осигури сигурни, по-евтини и бързи сделки между финансови институции.

През 2019, Ripple продължи да добавя повече финансови институции към своя портфейл. Сред тях са Euro Exim Bank, PNC Bank, Transpaygo, Федералната банка, SendFriend, Cuallix и Mercury FX и др.

Освен това, 2019 досега може да се каже, че е отлична година за Ripple, тъй като те са включени в Coinbase и също така институции като Световната банка, МВФ и Европейската комисия са създали партньорства с проекта. Тези партньорства показват надежден знак за растеж, както и факта, че крипто не може да бъде пренабрегнато.

Starbucks

<img class="irc_mi" src="https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/W5TAjmGMGuVKWCrH3JqXmCmpaiE=/52×0:948×672/120 0x 800/filters:focal(52×0:948×672)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/49532973/starbucks.0.jpg” alt=”Резултат с изображение за starbucks” width=”581″ height=”387″ data-iml=”1556209453189″ />

Starbucks са готови да приемат BTC. Компанията вече инвестира в Bakkt и в момента те са в процес на интеграция на блокчейн. Очаква се, след като Bakkt бъде пуснат, Starbucks са готови да станат първият търговец на Bakkt и ще започне да приема крипто плащания чрез платформата.

IBM

Резултат с изображение за ibm

В средата на март 2010, IBM обяви стартирането на World Wire, глобална мрежа за плащания в реално време в блокчейна на Stellar .

Според IBM:

Това е първата мрежа, базирана на блокчейн, която интегрира платежни съобщения, клиринг и сетълмент на едно място.

World Wire ще поддържа мигновени валутни плащания и сетълмент на места в повече от 70 страни, като поддържа близо 50 валути и 45 банкови крайни точки.

JP MorganСвързано изображение

Беше изненада за мнозина, когато JPMorgan обяви плановете си за пускане на JPM Coin.

В миналото, генералният директор на JPMorgan, Джейми Димон, отбеляза:

Никога не съм променял това, което казах, просто съжалявам, че го казах. Не исках да говоря срещу Bitcoin. Наистина не ме интересива, това е смисълът. Блокчейн е реален, това е технология, но Bitcoin не е същото като фиатна валута.

Сега дори JP Morgan осъзнава потенциала на блокчейн след пускането на JPM Coin, която ще бъде първата криптовалута, създадена от голяма банка в САЩ. Основната цел на JPM Coin е да урежда плащанията между клиенти и заемодателя, както и да прехвърля трансгранични плащания или услуги по емитиране на корпоративни дългове на блокчейн – което може да окаже значително въздействие върху финансовите технологии или финтех индустрията.

Заключение

Досега 2019 се оказва годината на възможностите. Всички горепосочени партньорства са потвърдени. Има много слухове за навлизането на повече играчи на пазара като Facebook, Telegram, Visa, Amazon и дори SWIFT</s tron g>.

Първо те пренебрегват, след това ти се смеят, след това се бият с теб, после ти печелиш.

Ще бъде ли 2019 годината на масовото приемане на криптовалутите?

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.