XRP иконка

XRP XRP

Ранк 3
XRP Цена Калкулатор :
Ранк 3
XRP цена в USD: XRP цена в EUR: XRP цена в BGN:

$0.233134

(-0.43%)

0.233134

€0.2103521

(-0.32%)

0.4122902 BGN

(-0.32%)

0.00002692 BTC ( +0.17%)

Пазарна капитализация
$10,178,015,450
43,657,362,075 XRP
ATH
$3.4
% до ATH (1358.39%)
24ч Обем
$1,818,293,032
7,799,347,297 XRP
Крипто в циркулация
43,653,776,034 XRP
Макс : 100,000,000,000

Какво е XRP

Към момента на писане на статията тя е третата по големина криптовалута по отношение на пазарната капитализация.


Токенът няма миньори - всичките 100 милиарда токена са издадени от Ripple през 2015 г. Създателите запазиха 20 милиарда и оставиха останалата част на компанията, която я използва за разработване на ликвидност, методично разпределяйки ги на клиентите и стимулирайки дейността на пазара.


XRP използва уникален блокчейн.


Блокчейнът, по който работи XRP, се нарича XRP Ledger. Вместо да разчитат на доказателство за работа, доказателство за залог или други подобни, транзакциите се потвърждават от списък на "доверени" възли, оторизирани от Ripple.


Друг термин, на който може да се натъкнете, е RippleNet, който не се отнася до конкретен продукт, а по-скоро до мрежата от финансови институции, използващи продукти на Ripple. С други думи, тя включва xCurrent, xRapid и всички банки, които ги използват.


Поради сравнително ограничената си употреба до момента при трансгранични трансфери, някои предполагат, че стойността на Ripple не е в токена, а по-скоро в софтуера на xCurrent, който оптимизира плащанията. 


Те посочват относителния интерес към xCurrent за разлика от xRapid като доказателство, че монетата не е необходима, за да бъде полезна технологията на Ripple.


Освен това някои твърдят, че променливостта на токена не позволява той да бъде практичен механизъм за плащане, което е неоснователно твърдение.


Използването на xCurrent е първата стъпка към по-широко използване на xRapid и токена XRP. Докато xCurrent разчита на кореспондентските банкови и ликвидни валутни коридори, не е необходимо да поддържат сметки в кореспондентските банки - използвайки XRP като мост между валутите - би освободило ликвидността на банките.


Що се отнася до относителната волатилност на токена, Ripple твърди, че обменът между фиатните валути и XRP в xRapid се случва твърде бързо, следователно движенията на цените не могат да окажат значително влияние в този контекст.


Проблема на XRP с централизация.


Много хора твърдят, че XRP дори не се класира като криптовалута, тъй като се контролира от една компания (по време на писането Ripple притежава около 60% от XRP токените, въпреки че повечето от тях се държат в ескроу).


Също така транзакциите се обработват от валидатори, оторизирани от Ripple. Компанията положи усилия да диверсифицира списъка на одобрените валидатори (известен като Уникален списък с възли), но списъкът все още изисква разрешение, не е отворен за всички и следователно не е наистина децентрализиран.


Ripple твърди, че пълната децентрализация на XRP Ledger не е необходима за целите му и че от съображения за сигурност трябва да бъде ограничена до "доверени" страни.


Един от проблемите в основата на дебата за централизация / децентрализация е дали Ripple може да оцелее без XRP и обратното.


На пръв поглед изглежда, че ако Ripple (компанията) изчезне утре, токенът ще продължи да се търгува на борсите и може да има стойност, ако потребителите сами решат да го използват като валутен мост или дори като платежно средство.


Въпреки това, количеството XRP, държано от Ripple, предполага симбиотична (взаимно поддържаща се) връзка занапред, както и възприятието, че компанията има влияние върху цената на токена.

XRP Цена в Реално Време

XRP Новини

С тази измама могат да откраднат всичките ви XRP монети

Измамниците успяват да примамят жертвите си, като изпращат малко количество XRP до портфейлите им. Никой обаче не бива да се заблуждава от тази „щедрост“.Всяка транзакция идва с бележка (таг за дес...
ЯНУ. 20, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ценна книга ли е XRP?

Хийт Тарберт, председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), предположи, че XRP , третата по големина криптовалута, може да бъде класифицирана като ценна книга от Комисията за це...
ЯНУ. 14, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP може да се насочва към $ 0.30

Инвеститорите на дребно изглеждат особено оптимистични тази година, очаквайки цената на актива да постигне някои значителни резултати.Най-близката цел за цената на третата най-голяма монета е психолог...
ЯНУ. 13, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP в крайна сметка може да се окаже ценна книга

Делото срещу RippleНа 5-ти август 2019 г. е подадена нова жалба срещу Ripple. В документацията се твърди, че монетите на фирмата са нерегистрирани ценни книжа съгласно законовата рамка на Комисията по...
ЯНУ. 12, 2020 17:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Оказват ли влияние Ripple на собствената си криптовалута?

Лошото представяне се получи, когато крипто пазарите преживяха променлива година, в която Биткойн се покачи с близо 100%, докато някои алткойни само реализираха умерени печалби или загуби.Важно е д...
ЯНУ. 10, 2020 08:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ