Binance Coin иконка

Binance Coin BNB

Ранк 5
Binance Coin Цена Калкулатор :
Ранк 5
Binance Coin цена в USD: Binance Coin цена в EUR: Binance Coin цена в BGN:

$346.44

346.44

€295.595

579.366 BGN

0.00826628 BTC

Пазарна капитализация
$53,958,945,221
155,752,642 BNB
ATH
$686.31
% до ATH (98.10%)
24ч Обем
$1,989,954,051
5,744,008 BNB
Крипто в циркулация
154,533,651.9 BNB
Макс : 170,533,651.9

Какво е Binance Coin

Независимо дали имате известен опит в пространството и инвестирате в крипто от известно време, или сте начинаещ в сферата, най-вероятно сте попадали на името Binance и това не е учудващо. Tова е една най-големите борси за криптовалути в света. Името „Binance” е комбинация от две думи: "Binary" и "Finance". Ако някога сте използвали платформата, може би вече сте наясно, че тя има своя собствена криптовалута, наречена Binance Coin (BNB).

 

Какво представлява Binance Coin?

 

Binance Coin е дигитална валута, издадена от крипто борсата Binance, която се основава на Етериум блокчейна и подобно на етера, BNB токена също така захранва всички операции на Binance.com.

 

Binance Coin се използва от потребителите за заплащане на таксите, налагани от борсата за ползване на услугите им. Тези такси включват, но не се ограничават до такси за търговия, такси за обмен и такси за включване в списъка с криптовалути. Освен това, както и всяка друга криптовалута, BNB може да се търгува и на поддържани крипто борси.

 

Развитие на токена

 

Binance е създаден през 2017 година от своя главен изпълнителен директор, Чанпен Джао, заедно със съоснователя и CTO, Роджър Уан. Чанпен Джао, който е известен още като "CZ" в крипто общността, по-рано служещ като главен изпълнителен директор на BijieTech. В допълнение, CZ е и съосновател и технически директор на OKCoin.

 

Първоначално Binance е със седалище в Шанхай, Китай, но след забрана от страна на китайското правителство, тя премества сървърите и централата си в Япония. През март 2018 година, Binance получи официално предупреждение от Японската служба за финансови услуги (JFSA) да прекрати дейността си в страната, което доведе до преместване в Малта.

 

Binance са издали общо 200 милиона BNB токена. Компанията проведе първичното си предлагане на монети (ICO) между 14 - 27 юли 2017 година. Общото предлагане на токени бе разпределено в определен процент сред различните субекти:

 

 

·        100 милиона (50%) BNB токена бяха запазени за ICO-то.

·        80 милиона (40%) BNB токена бяха разпределени между екипа, който стои зад проекта.

·        20 милиона (10%) BNB токенa бяха запазени за бизнес ангелите, които инвестираха в криптовалутата на Binance.

 

Един от ключовите аспекти на Binance Coin са плановете за обратно изкупуване на токените и изгарянето им, което се случва на всеки 3 месеца. Този процес е обяснен в Бялата книга на Binance. Обобщавайки, Binance ще използва 20% от печалбата от всяко тримесечие, за да изкупи обратно и след това да изгори BNB. Борсата ще продължи този процес, докато предлагането на BNB не бъде 50% от първоначалната сума, със 100 милиона оставащи BNB. Всяка сделка за обратно изкупуване, извършена от Binance за изгаряне на BNB, ще бъде обявена чрез блокчейна за повече прозрачност.

 

Какви са ползите от Binance Coin?

 

От август 2018 година, Binance Coin съществува на блокчейна на Етериум. През март 2018 година, компанията обяви, че Binance ще бъде пренесен към собствен блокчейн, който е в процес на разработка. Със собствен блокчейн, Binance ще бъде актуализиран до децентрализирана борса, което означава, че базирания на ERC-20 BNB токен също ще бъде преместен в новия блокчейн.

 

Както вече споменахме, Binance използва BNB токена за събиране на различни такси, налагани за използване на платформата, като търговия, тегления, регистрация и т.н. От август 2018 година, платформата начислява търговска такса в размер на 0.1% за всяка сделка, но ако потребителите плащат в BNB, те могат да претендират за допълнителна отстъпка от таксите за търговия.

 

Настоящите най-важни случаи на използване на BNB включват:

 

·        Заплащане на такси за търговия на борсата

·        Crypto.com включи поддръжката на Binance Coin към своята платформа, която включва MCO Visa Card и мобилно приложение.

·        Платформата Uplive използва BNB за покупка на виртуални подаръци.

·        Платформата Nexo подкрепя токена като обезпечение за незабавни крипто кредити.

 

За разлика от Биткойн, функционалността на Binance Coin не е ограничена само до Peer-to-peer плащания. Тя е неразделна част от екосистемата на Binance. BNB токенът е по същество средство за събиране на приходи за платформата.

 

Токенът на BNB има някои уникални предимства за използването му в платформата. Чрез BNB, потребителите имат право на допълнителни отстъпки, които иначе не са приложими с друга криптовалута.

 

Binance Coin Цена в Реално Време

Binance Coin Новини

Тази криптовалута ще задмине Binance Coin (BNB), според известен трейдър

Smart Contracter, който правилно прогнозира дъното на Биткойн през 2018 г., каза на своите последователи в Twitter, че пазарната капитализация на Solana е позиционирана да надвиши тази на Binance Coin...
СЕП. 4, 2021 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance Coin може да се изстреля до $700

Анализаторите имат възходяща перспектива за криптовалутата предвид последните събития.Токенът на водещата борса за криптовалути Binance, наскоро загуби дългогодишната си позиция като третата по пазарн...
АВГ. 23, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance Coin прави отскок от дългосрочна подкрепа - какво да следим?

Посоката на следващото движение е неопределена и вероятно ще бъде решена въз основа на това дали BNB пробие под линията на подкрепа на триъгълника.Криптовалутата се движи надолу, след като на 10-ти ма...
ЮЛИ. 21, 2021 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance изгаря масивно количество BNB

Според съобщението борсата изгори почти 1,3 милиона токена, които на обща стойност са $393 милиона.След пускането на собствения си токен, най-голямата борса в света по отчетени обеми на търговия се ан...
ЮЛИ. 19, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance Coin (BNB) търси подкрепа след резкия спад

PancakeSwap (CAKE) е спаднал под зоната от $28 и се приближава до подкрепата на $19.BakeryToken (BAKE) спада в низходящ канал от 2-ри май насам.Binance Coin (BNB)BNB се движи надолу от 10-ти май насам...
МАЙ. 19, 2021 18:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ