Binance Coin иконка

Binance Coin BNB

Ранк 8
Binance Coin Цена Калкулатор :
Ранк 8
Binance Coin цена в USD: Binance Coin цена в EUR: Binance Coin цена в BGN:

$16.95

( +1.24%)

16.95

€15.38

( +1.15%)

30.144 BGN

( +1.15%)

0.00202966 BTC (-0.34%)

Пазарна капитализация
$2,634,482,006
155,426,667 BNB
ATH
$39.68
% до ATH (134.10%)
24ч Обем
$142,587,068
8,412,216 BNB
Крипто в циркулация
155,536,713 BNB
Макс : 187,536,713

Какво е Binance Coin

Независимо дали имате известен опит в пространството и инвестирате в крипто от известно време, или сте начинаещ в сферата, най-вероятно сте попадали на името Binance и това не е учудващо. Tова е една най-големите борси за криптовалути в света. Името „Binance” е комбинация от две думи: "Binary" и "Finance". Ако някога сте използвали платформата, може би вече сте наясно, че тя има своя собствена криптовалута, наречена Binance Coin (BNB).

 

Какво представлява Binance Coin?

 

Binance Coin е дигитална валута, издадена от крипто борсата Binance, която се основава на Етериум блокчейна и подобно на етера, BNB токена също така захранва всички операции на Binance.com.

 

Binance Coin се използва от потребителите за заплащане на таксите, налагани от борсата за ползване на услугите им. Тези такси включват, но не се ограничават до такси за търговия, такси за обмен и такси за включване в списъка с криптовалути. Освен това, както и всяка друга криптовалута, BNB може да се търгува и на поддържани крипто борси.

 

Развитие на токена

 

Binance е създаден през 2017 година от своя главен изпълнителен директор, Чанпен Джао, заедно със съоснователя и CTO, Роджър Уан. Чанпен Джао, който е известен още като "CZ" в крипто общността, по-рано служещ като главен изпълнителен директор на BijieTech. В допълнение, CZ е и съосновател и технически директор на OKCoin.

 

Първоначално Binance е със седалище в Шанхай, Китай, но след забрана от страна на китайското правителство, тя премества сървърите и централата си в Япония. През март 2018 година, Binance получи официално предупреждение от Японската служба за финансови услуги (JFSA) да прекрати дейността си в страната, което доведе до преместване в Малта.

 

Binance са издали общо 200 милиона BNB токена. Компанията проведе първичното си предлагане на монети (ICO) между 14 - 27 юли 2017 година. Общото предлагане на токени бе разпределено в определен процент сред различните субекти:

 

 

·        100 милиона (50%) BNB токена бяха запазени за ICO-то.

·        80 милиона (40%) BNB токена бяха разпределени между екипа, който стои зад проекта.

·        20 милиона (10%) BNB токенa бяха запазени за бизнес ангелите, които инвестираха в криптовалутата на Binance.

 

Един от ключовите аспекти на Binance Coin са плановете за обратно изкупуване на токените и изгарянето им, което се случва на всеки 3 месеца. Този процес е обяснен в Бялата книга на Binance. Обобщавайки, Binance ще използва 20% от печалбата от всяко тримесечие, за да изкупи обратно и след това да изгори BNB. Борсата ще продължи този процес, докато предлагането на BNB не бъде 50% от първоначалната сума, със 100 милиона оставащи BNB. Всяка сделка за обратно изкупуване, извършена от Binance за изгаряне на BNB, ще бъде обявена чрез блокчейна за повече прозрачност.

 

Какви са ползите от Binance Coin?

 

От август 2018 година, Binance Coin съществува на блокчейна на Етериум. През март 2018 година, компанията обяви, че Binance ще бъде пренесен към собствен блокчейн, който е в процес на разработка. Със собствен блокчейн, Binance ще бъде актуализиран до децентрализирана борса, което означава, че базирания на ERC-20 BNB токен също ще бъде преместен в новия блокчейн.

 

Както вече споменахме, Binance използва BNB токена за събиране на различни такси, налагани за използване на платформата, като търговия, тегления, регистрация и т.н. От август 2018 година, платформата начислява търговска такса в размер на 0.1% за всяка сделка, но ако потребителите плащат в BNB, те могат да претендират за допълнителна отстъпка от таксите за търговия.

 

Настоящите най-важни случаи на използване на BNB включват:

 

·        Заплащане на такси за търговия на борсата

·        Crypto.com включи поддръжката на Binance Coin към своята платформа, която включва MCO Visa Card и мобилно приложение.

·        Платформата Uplive използва BNB за покупка на виртуални подаръци.

·        Платформата Nexo подкрепя токена като обезпечение за незабавни крипто кредити.

 

За разлика от Биткойн, функционалността на Binance Coin не е ограничена само до Peer-to-peer плащания. Тя е неразделна част от екосистемата на Binance. BNB токенът е по същество средство за събиране на приходи за платформата.

 

Токенът на BNB има някои уникални предимства за използването му в платформата. Чрез BNB, потребителите имат право на допълнителни отстъпки, които иначе не са приложими с друга криптовалута.

 

Binance Coin Цена в Реално Време

Binance Coin Новини

Най-важните предстоящи събития за BNB

Много новини остават незабелязани, поради това събрахме всички най-важни развития за борсата тази седмица и тяхното влияние върху стойността на Binance Coin.Нова стабилна монета обвързана с щатския до...
СЕП. 9, 2019 21:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Доброто представяне на Binance Coin се дължи на неговата централизация

Тази възходяща тенденция на BNB прави впечатление на крипто общността, както и на компанията за финансови рейтинги, Weiss Ratings. Според публикация в Twitter от Weiss Ratings на 25 юли 2019 г., BNB е...
ЮЛИ. 27, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BNB измества EOS за кратко, Биткойн продължава консолидацията

През последните 24 часа Биткойн остана в ограничен диапазон, но тази сутрин в класациите по пазарна капитализация има известно раздвижване.BTC се търгув настрани в последно време. Вчерашният връх беше...
ЮЛИ. 13, 2019 15:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance завърши осмото тримесечно изгаряне на Binance Coin

Това бе обявено в блог публикация петък 12-ти юли.Изгарянето включва 808,888 BNB токена (на стойност близо 23,8 милиона долара), отпуснати на екипа на Binance. На екипа бяха разпределени 40% от общото...
ЮЛИ. 13, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance стартират платформа за биткойн фючърси с x20 ливъридж

Джао направи своето изявление по време на реч, изнесена на Asia Blockchain Summit в Тайпе, по-рано днес, 2 юли. Главният изпълнителен директор на борсата посочи, че въпреки липсата на конкретна да...
ЮЛИ. 3, 2019 16:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ