НАЧАЛО Биткойн

Крипто пазарът процъфтява въпреки банковата криза: Биткойн е начело

март 18, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарът процъфтява въпреки банковата криза: Биткойн е начело

Крипто индустрия и Биткойн (BTC) изглежда не са засегнати от неотдавнашната финансова криза, която доведе до срив на няколко банкови гиганта и изложи на риск други.

Въпреки несигурността в банковия сектор, както крипто пазарът, така и Биткойн отбелязаха печалби. Няколко банкови институции, свързани с крипто сектора са изправени пред изключителен натиск и очакват спасителна помощ от правителството.

През последните седем дни крипто пазарът получи приток от около $250 милиарда, увеличавайки се от $970 милиарда до $1.22 трилиона. През същия период цената на Биткойн (BTC) се повиши с над 30%.

Инвеститорите, търсещи убежище от институционалната несигурност, все по-често се обръщат към крипто борсите, за да купуват масово Биткойн и Етериум (ETH).

В този период на финансова нестабилност много известни трейдъри и анализатори посъветваха хората да купуват сигурни активи като злато и Биткойн. Един от тях е популярният автор Робърт Кийосаки, инвеститорът, който предсказа ипотечната криза през 2008 г. и наскоро посъветва последователите си да купуват Биткойн, злато и сребро.

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, Майк Новограц също смята, че инвестирането в криптовалути в този период на несигурност е умен ход, тъй като се приближаваме към рецесия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн проби $26,500 – какво може да предстои?


Тим Дрейпър също сподели възгледите си за пазара с изключително бичата си прогноза, като заяви, че водещата криптовалута ще достигне $250,000.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена около $27,500, което показва увеличение от около 4.5% през последните 24 часа и натрупани седмични печалби от над 30%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене