НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби $26,500 – какво може да предстои?

март 17, 2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби $26,500 – какво може да предстои?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, отново надхвърли границата от $26,000 на фона на изключително оптимистична макросреда.

Неотдавнашното рали на цифровия актив беше стимулирано от съвкупност от фактори, включително неотдавнашното решение на Федералния резерв на САЩ да включи отново печатницата за пари, за да спаси американските банки.

В рамките на последната седмица Фед добави към портфейла си активи на рекордна стойност от $300 милиарда, компенсирайки количественото затягане (QT).

Това внезапно увеличение на баланса на Фед заслужава особено внимание. То е най-голямата добавена сума, откакто централната банка изпомпа $500 милиарда на пазара след срива на COVID-19 през март 2020 г. Освен това доходността на облигациите спадна с над 25%, а индексът на потребителските цени (ИПЦ) се понижи до 6.0% на годишна база, в съответствие с очакванията. Тези събития драстично промениха очаквания лихвен процент и темп на повишение от по-нататъшно затягане към предстоящо облекчаване.

Според германския журналист и автор Холгер Жаепиц този кръг от количествени улеснения (QE) се провежда в световен мащаб и води до ръст на фондовите пазари. В неотдавнашен туит той отбеляза, че централните банки отново изпомпват милиарди ликвидност на пазара, което води до нарастване на общия баланс на трите водещи централни банки.

Бичата макросреда доведе до рязък ръст на цената на Биткойн, като цифровата валута проби ключовата зона на съпротива при $25,000 – $26,000 и атакува годишните върхове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво ще тласне Биткойн нагоре? Анализатор споделя прогноза


Основателят на Eight Global и анализатор Майкъл ван де Поуп нарече движението “страхотно” и очаква цената да достигне $28,000 – $30,000, ако успее да се задържи над $25,900.

Известният анализатор Боб Лукас също очаква цифровата валута да се придвижи към $28,000, след като се установи над $25,000.

Въпреки тези оптимистични прогнози, някои предпазливи гласове предупреждават за потенциални опасности. Greeks.Live например заяви, че предстои изтичането на 46,000 опции за BTC със съотношение пут-кол от 1.11, точка на максимална болка от $23,000 и номинална стойност от $1.18, което може да доведе до повишена волатилност на пазара.

Междувременно анализаторите от The Kobeissi Letter са скептични към настоящите пазарни условия. Те твърдят, че акциите на технологичните компании растат, сякаш рецесията е избегната, цените на петрола падат, сякаш светът е в рецесия, регионалните банки се понижават, сякаш банковата система се е сринала, а големите банки растат, сякаш всичко е наред.

“Намираме се в голяма повратна точка навсякъде, особено с политиката на Фед под въпрос. Следващите няколко седмици са важни”, заключават анализаторите.

Както при всеки финансов пазар, цената на Биткойн е обект на различни положителни и отрицателни фактори. Макар че неотдавнашният скок на цената беше подхранван от бича макросреда, все още не е ясно колко устойчиво е това рали и дали ще продължи в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене