НАЧАЛО Биткойн

Идва рецесия: Купувайте злато, сребро и Биткойн – Майкъл Новограц

март 17, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Идва рецесия: Купувайте злато, сребро и Биткойн – Майкъл Новограц

Според Майкъл Новограц, основател и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, Съединените щати се насочват към кредитна криза и сега е добър момент да се инвестира в злато, сребро и Биткойн (BTC).

В интервю за CNBC Новограц заяви, че кредитната криза в САЩ и в световен мащаб е неизбежна и препоръча дълги позиции в злато, сребро и Биткойн.

Новограц също така отбеляза, че Федералният резерв би искал да направи миролюбиво повишение, но според него това би било значителна политическа грешка. Той заяви, че ако някога е било време да се инвестира в Биткойн и криптовалути, то това би било сега.

Новограц отбеляза, че банките обикновено възстановяват капитала си, като отпускат по-малко заеми, а пазарът на суровини вече показва рецесия.

Moody’s понижи перспективата за банковата система на САЩ до “негативна”, През последните седмици няколко банки се сринаха, включително Silvergate Bank, Signature Bank и Silicon Valley Bank.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Срив на банковата система на САЩ? Нереализирани загуби за стотици милиарди долари


Новограц също така прогнозира обрат в политиката на лихвените проценти и изрази бичи настроения относно криптовалутите. Точно затова бяха създадени Биткойн и криптовалутите: правителствата печатат твърде много пари и ние сме свидетели на последствията.

Въпреки срива на Silicon Valley Bank, цената на Биткойн достигна нов връх за 2023 г. на ниво от $26,514.72 на 14 март, според CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене