НАЧАЛО Биткойн

‘Купувайте Биткойн, фалшиви пари ще наводнят икономиката’ – Робърт Кийосаки

март 15, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Купувайте Биткойн, фалшиви пари ще наводнят икономиката’ – Робърт Кийосаки

Наскоро Робърт Кийосаки, известният автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко", изрази своята загриженост за финансовата индустрия.

След срива на три големи американски банки – Signature Bank, Silicon Valley Bank (SBV) и Silvergate Bank, той изрази опасенията си относно правителствените спасителни мерки и посъветва хората да инвестират в алтернативни активи като Биткойн, злато и сребро.

Според публикацията му в Twitter, споделена на 13 март, Кийосаки прогнозира, че спасителните мерки ще доведат до нахлуването на “още фалшиви пари” в икономиката.

Това не е първият път, в който авторът критикува фиатните валути, като например щатския долар, наричайки ги фалшиви пари, които могат да допринесат за “края на Американската империя”.

Той е последователен в убеждението си, че хората трябва да купуват алтернативни активи, за да защитят богатството си. Той повтори предишните си предупреждения за предстоящо “катастрофално приземяване” и призова хората да инвестират в злато, сребро и Биткойн.

От друга страна, министърът на финансите Джанет Йелън изключи възможността за финансова помощ от федералното правителство за инвеститорите на SVB, позовавайки се на научените уроци и въведените реформи след предишната финансова криза.

Въпреки това тя също изрази загриженост за вложителите и заяви, че регулаторите работят за удовлетворяване на техните нужди.

В края на януари Кийосаки предупреди за тежко приземяване на света, като прогнозира рязко нарастване на лошите новини, фалити, безработица, бездомност и пенсионна криза. В същото време той посочи и добрите новини под формата на изгодни сделки навсякъде и цените на златото, среброто и Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум остават силни на фона на банковата криза – Кати Ууд от Ark Invest


В средата на февруари Кийосаки направи мрачни прогнози за гигантски срив и предупреди за вероятна депресия, позовавайки се на печатането на милиарди “фалшиви пари” от страна на Федералния резерв.

Той похвали златото, среброто и Биткойн като алтернативни активи и прогнозира, че BTC може да достигне цена от $500,000 до 2025 г. Той също така изрази загриженост за глада и социалните вълнения, които биха могли да последват финансовата катастрофа, и за нарастващата инфлация, която може да “унищожи 50% от населението на САЩ”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото – най-добре представящата се стока през 2023 г. – почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор прогнозира корекция – ето неговите цели

Бенджамин Коуен, известен крипто аналитик, наскоро сподели своите виждания за бъдещето на Биткойн преди следващия бичи пазар.

март 23, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн спада след предупреждение на Фед за кредитна криза

Oпасенията за кредитна криза в резултат на значителното затягане на стандартите за кредитиране значително нараснаха в условията на банкова криза.

март 22, 2023 22:34 2 мин. четене