НАЧАЛО Биткойн

‘Купувайте Биткойн, фалшиви пари ще наводнят икономиката’ – Робърт Кийосаки

15.03.2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Купувайте Биткойн, фалшиви пари ще наводнят икономиката’ – Робърт Кийосаки

Наскоро Робърт Кийосаки, известният автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко", изрази своята загриженост за финансовата индустрия.

След срива на три големи американски банки – Signature Bank, Silicon Valley Bank (SBV) и Silvergate Bank, той изрази опасенията си относно правителствените спасителни мерки и посъветва хората да инвестират в алтернативни активи като Биткойн, злато и сребро.

Според публикацията му в Twitter, споделена на 13 март, Кийосаки прогнозира, че спасителните мерки ще доведат до нахлуването на “още фалшиви пари” в икономиката.

Това не е първият път, в който авторът критикува фиатните валути, като например щатския долар, наричайки ги фалшиви пари, които могат да допринесат за “края на Американската империя”.

Той е последователен в убеждението си, че хората трябва да купуват алтернативни активи, за да защитят богатството си. Той повтори предишните си предупреждения за предстоящо “катастрофално приземяване” и призова хората да инвестират в злато, сребро и Биткойн.

От друга страна, министърът на финансите Джанет Йелън изключи възможността за финансова помощ от федералното правителство за инвеститорите на SVB, позовавайки се на научените уроци и въведените реформи след предишната финансова криза.

Въпреки това тя също изрази загриженост за вложителите и заяви, че регулаторите работят за удовлетворяване на техните нужди.

В края на януари Кийосаки предупреди за тежко приземяване на света, като прогнозира рязко нарастване на лошите новини, фалити, безработица, бездомност и пенсионна криза. В същото време той посочи и добрите новини под формата на изгодни сделки навсякъде и цените на златото, среброто и Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум остават силни на фона на банковата криза – Кати Ууд от Ark Invest


В средата на февруари Кийосаки направи мрачни прогнози за гигантски срив и предупреди за вероятна депресия, позовавайки се на печатането на милиарди “фалшиви пари” от страна на Федералния резерв.

Той похвали златото, среброто и Биткойн като алтернативни активи и прогнозира, че BTC може да достигне цена от $500,000 до 2025 г. Той също така изрази загриженост за глада и социалните вълнения, които биха могли да последват финансовата катастрофа, и за нарастващата инфлация, която може да “унищожи 50% от населението на САЩ”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.