НАЧАЛО Други

Крипто борсата Coinbase дари $25 милиона на политическия фонд Fairshake

04.06.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата Coinbase дари $25 милиона на политическия фонд Fairshake

Coinbase се присъедини към фирмите, които подкрепят про-крипто кандидати на предстоящите избори в САЩ през 2024 г., като дари сума от $25 милиона на федералния комитет за политически действия (PAC) Fairshake.

Този принос идва само седмица след като Ripple направи идентично дарение от $25 милиона на същия комитет.

С тези две дарения Fairshake и свързаните с комитета организации вече са натрупали зашеметяващите $160 милиона за текущия изборен цикъл. Въпреки че Coinbase поддържа строга неполитическа позиция, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обоснова дарението в блог публикация, заявявайки, че когато става въпрос за тяхната мисия за увеличаване на икономическата свобода чрез разширяване на крипто приема, те са много ангажирани с политически усилия.

Армстронг цитира статистически данни, според които 52 милиона американци притежават криптовалути, но смята, че някои лидери на Конгреса, „които не са в контакт с избирателите си, са се опитали да елиминират крипто индустрията от САЩ“.

Миналото лято Coinbase бе изправена пред съдебни действия от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) за предполагаемо управление на своята платформа за търговия с крипто активи като нерегистрирана национална борса за ценни книжа, брокер и клирингова агенция.

Наскоро обаче индустрията си осигури победа с приемането от Камарата на представителите на Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век, въпреки опозицията от страна на администрацията на Байдън и председателя на SEC Гари Генслер.

Армстронг изтъкна законопроекта като пример за напредък, но подчерта, че „най-добрият начин за постигане на регулаторна яснота в демократичните страни е да се изберат про-крипто кандидати от двете страни и да бъдат отлъчени анти-крипто кандидатите.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.