НАЧАЛО Регулации

Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

23.05.2024 8:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

Камарата на представителите на САЩ одобри нов законопроект за крипто, наречен Закон за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21).

Законопроектът, подкрепен от републиканците, беше приет с подкрепата на двете партии, като получи 279 гласа “за” и 136 “против”. Трябва да се отбележи, че 71 демократи се присъединиха към републиканците в подкрепа на законопроекта, докато 133 демократи се противопоставиха. По същия начин сред републиканците само трима гласуваха против, а 208 го подкрепиха.

FIT21 има за цел да предостави ясни разпоредби за дигиталните активи, за които крипто индустрията отдавна се застъпва. Въпреки резервите от администрацията на Байдън, която не заплаши с вето, законопроектът се възприема като положителна стъпка за индустрията. Законопроектът се стреми да разреши регулаторни конфликти между Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) по отношение на крипто надзора.

Приемането на законопроекта в комисиите на Камарата на представителите беше двупартийно, определяйки криптоактиви и разпределяйки регулаторни отговорности между SEC и CFTC. Той изключва децентрализираните финанси от своя обхват и се стреми да осигури регулаторната яснота.

Сега обаче законопроектът е изправен пред несигурно бъдеще в Сената, където промяната на приоритетите преди изборите може да повлияе на напредъка му. Въпреки това приемането му в Камарата се разглежда като важен крайъгълен камък в регулирането на дигиталните активи в САЩ.

Лидерите и организациите в индустрията изразиха подкрепа за FIT21, като подчертаха необходимостта от регулаторна яснота за насърчаване на иновациите и защита на потребителите. Те твърдят, че САЩ трябва да запазят лидерството си във финансовите иновации, особено когато други региони напредват в регулирането на дигиталните активи.

Въпреки опасенията, повдигнати от някои демократи относно потенциалната нестабилност на пазара и регулаторните вратички, двупартийната подкрепа на законопроекта подчертава нарастващото признание за важността на регулирането на крипто индустрията в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Огромен интерес на централните банки към CBDC според проучваме на БМР

Въпреки че Камарата на представителите на САЩ реши да приеме закон, който да забрани на Федералния резерв да емитира дигитална валута на централната банка (CBDC), глобалният интерес към тези валути продължава да расте.

16.06.2024 9:30 2 мин. четене

Турция въвежда нова данъчна политика, за да събере $7 милиарда

Турция се стреми да повиши данъците като част от усилията си да се възстанови от бюджетните ограничения, произтичащи от земетресенията, които засегнаха страната през 2023 г., посочва Bloomberg.

15.06.2024 16:00 1 мин. четене

Какво представлява закона FIT21 и какво влияние има?

През май Камарата на представителите на САЩ прие законопроекти за регулиране на криптовалутите, като по този начин направи значителна крачка към приемането на Държавния закон за анти-мониторинг чрез CBDC и Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21 Act).

15.06.2024 8:00 2 мин. четене

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.