НАЧАЛО Регулации

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Според нов доклад на Reuters Дейв Рипли, който ще заеме мястото на сегашния главен изпълнителен директор Джеси Пауъл казва, че Kraken няма да се регистрира в SEC като пазарен посредник или да делиства токени, които регулаторната агенция е сметнала за ценни книжа.

През юли SEC съобщи, че е започнала разследване на водещата американска криптоборса Coinbase за предполагаемо предлагане на нерегистрирани ценни книжа. По това време регулаторният орган класифицира шепа криптовалути регистрирани в Coinbase, като ценни книжа.

Рипли казва, че Kraken не планира да премахне токени и няма да се регистрира в SEC въпреки призивите на председателя Гари Генслър, че крипто борсите тряба да го направят.

Рипли обаче не изключва, че един ден Kraken може да включи в списъка крипто активи, които са ценни книжа.

Няма токени, които да са ценни книжа, които се интересуваme да изброим. Възможно е да има някакъв нов токен, който да стане интересен и да се окаже, че едновременно с това е и ценна книга. В такъв случай потенциално бихме се заинтересували.

Миналата седмица Kraken обяви, че Пауъл ще се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор и вместо това ще служи като председател на борда на директорите на компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Главният адвокат на Ripple с остри критики към SEC


След като беше определен за наследник на Пауъл, Рипли заяви, че целите му до голяма степен ще отразяват тези на неговия предшественик – да ускори приемането на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене