НАЧАЛО Регулации

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

26.09.2022 13:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Според нов доклад на Reuters Дейв Рипли, който ще заеме мястото на сегашния главен изпълнителен директор Джеси Пауъл казва, че Kraken няма да се регистрира в SEC като пазарен посредник или да делиства токени, които регулаторната агенция е сметнала за ценни книжа.

През юли SEC съобщи, че е започнала разследване на водещата американска криптоборса Coinbase за предполагаемо предлагане на нерегистрирани ценни книжа. По това време регулаторният орган класифицира шепа криптовалути регистрирани в Coinbase, като ценни книжа.

Рипли казва, че Kraken не планира да премахне токени и няма да се регистрира в SEC въпреки призивите на председателя Гари Генслър, че крипто борсите тряба да го направят.

Рипли обаче не изключва, че един ден Kraken може да включи в списъка крипто активи, които са ценни книжа.

Няма токени, които да са ценни книжа, които се интересуваme да изброим. Възможно е да има някакъв нов токен, който да стане интересен и да се окаже, че едновременно с това е и ценна книга. В такъв случай потенциално бихме се заинтересували.

Миналата седмица Kraken обяви, че Пауъл ще се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор и вместо това ще служи като председател на борда на директорите на компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Главният адвокат на Ripple с остри критики към SEC


След като беше определен за наследник на Пауъл, Рипли заяви, че целите му до голяма степен ще отразяват тези на неговия предшественик – да ускори приемането на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.