НАЧАЛО Регулации

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

септември 26, 2022 13:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Според нов доклад на Reuters Дейв Рипли, който ще заеме мястото на сегашния главен изпълнителен директор Джеси Пауъл казва, че Kraken няма да се регистрира в SEC като пазарен посредник или да делиства токени, които регулаторната агенция е сметнала за ценни книжа.

През юли SEC съобщи, че е започнала разследване на водещата американска криптоборса Coinbase за предполагаемо предлагане на нерегистрирани ценни книжа. По това време регулаторният орган класифицира шепа криптовалути регистрирани в Coinbase, като ценни книжа.

Рипли казва, че Kraken не планира да премахне токени и няма да се регистрира в SEC въпреки призивите на председателя Гари Генслър, че крипто борсите тряба да го направят.

Рипли обаче не изключва, че един ден Kraken може да включи в списъка крипто активи, които са ценни книжа.

Няма токени, които да са ценни книжа, които се интересуваme да изброим. Възможно е да има някакъв нов токен, който да стане интересен и да се окаже, че едновременно с това е и ценна книга. В такъв случай потенциално бихме се заинтересували.

Миналата седмица Kraken обяви, че Пауъл ще се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор и вместо това ще служи като председател на борда на директорите на компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Главният адвокат на Ripple с остри критики към SEC


След като беше определен за наследник на Пауъл, Рипли заяви, че целите му до голяма степен ще отразяват тези на неговия предшественик – да ускори приемането на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.