НАЧАЛО Други

Coinbase получи призовка от SEC

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

SEC разследва продуктите за доходност и стейкинг на крипто борсата Coinbase, според тримесечен отчет. Борсата е получила призовки за разследване от SEC.

Разселдването е още един трън в очите на Coinbase, за която се говори, че е изправена пред разследване във връзка с листването на определени активи, за които SEC твърди, че са ценни книжа. Тя е изправена и пред ново съдебно дело, в което се твърди, че е направила „материално неверни и подвеждащи изявления„.

Що се отнася до призовките за разследване, в доклада на Coinbase се казва следното:

В момента се провеждат няколко разследвания. Дружеството е получило разследващи призовки и искания от [Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ] за документи и информация относно определени клиентски програми, операции и съществуващи и планирани бъдещи продукти, включително процесите на Дружеството за листване на активи, класификацията на определени листвани активи, програмите му за стейкинг, както и неговите стабилни монети и продукти, генериращи доходност.

Стейкингът и генерирането на доходност са две средства, които много платформи използват, за да позволят на потребителите да печелят повече от своите авоари. И двете са много успешни по отношение на ангажираността на потребителите през последните няколко години, но този успех привлича вниманието на регулаторните органи.

Разследването на Комисията по ценни книжа и фондови борси е знак, че регулаторът не приема никакво действие от страна на борсите с лека ръка. SEC засили разследването си на вeички дейности на крипто пазара и Coinbase изглежда на преден план и в центъра на вниманието ѝ, тъй като е голяма борса, каквато е.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе


През последните седмици Coinbase преживява доста трудни моменти. Във финансовите отчети за второто тримесечие компанията отчете загуба от над $1 милиарда. Тя приписва вината за това на срива на крипто пазара.

Ново партньорство за Coinbase

Въпреки това, не всичко е обречено и мрачно за борсата. Тя обяви партньорство с BlackRock, което позволява на последната да предлага криптовалути на своите клиенти. Сътрудничеството свързва софтуерния инструментариум Aladdin на BlackRock с Coinbase Prime.

Що се отнася до Комисията по ценни книжа и фондови борси, стана ясно, че регулаторът няма да свали крака си от педала на газта. Служител от офиса на сенатор Синтия Лумис заяви, че SEC разследва всяка крипто борса в САЩ. Няма официално изявление по този въпрос, но то не би било изненада, тъй като SEC ясно показа, че иска крипто пазарът да функционира в рамките на закона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене