НАЧАЛО Други

Coinbase получи призовка от SEC

11.08.2022 15:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

SEC разследва продуктите за доходност и стейкинг на крипто борсата Coinbase, според тримесечен отчет. Борсата е получила призовки за разследване от SEC.

Разселдването е още един трън в очите на Coinbase, за която се говори, че е изправена пред разследване във връзка с листването на определени активи, за които SEC твърди, че са ценни книжа. Тя е изправена и пред ново съдебно дело, в което се твърди, че е направила “материално неверни и подвеждащи изявления“.

Що се отнася до призовките за разследване, в доклада на Coinbase се казва следното:

В момента се провеждат няколко разследвания. Дружеството е получило разследващи призовки и искания от [Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ] за документи и информация относно определени клиентски програми, операции и съществуващи и планирани бъдещи продукти, включително процесите на Дружеството за листване на активи, класификацията на определени листвани активи, програмите му за стейкинг, както и неговите стабилни монети и продукти, генериращи доходност.

Стейкингът и генерирането на доходност са две средства, които много платформи използват, за да позволят на потребителите да печелят повече от своите авоари. И двете са много успешни по отношение на ангажираността на потребителите през последните няколко години, но този успех привлича вниманието на регулаторните органи.

Разследването на Комисията по ценни книжа и фондови борси е знак, че регулаторът не приема никакво действие от страна на борсите с лека ръка. SEC засили разследването си на вeички дейности на крипто пазара и Coinbase изглежда на преден план и в центъра на вниманието ѝ, тъй като е голяма борса, каквато е.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе


През последните седмици Coinbase преживява доста трудни моменти. Във финансовите отчети за второто тримесечие компанията отчете загуба от над $1 милиарда. Тя приписва вината за това на срива на крипто пазара.

Ново партньорство за Coinbase

Въпреки това, не всичко е обречено и мрачно за борсата. Тя обяви партньорство с BlackRock, което позволява на последната да предлага криптовалути на своите клиенти. Сътрудничеството свързва софтуерния инструментариум Aladdin на BlackRock с Coinbase Prime.

Що се отнася до Комисията по ценни книжа и фондови борси, стана ясно, че регулаторът няма да свали крака си от педала на газта. Служител от офиса на сенатор Синтия Лумис заяви, че SEC разследва всяка крипто борса в САЩ. Няма официално изявление по този въпрос, но то не би било изненада, тъй като SEC ясно показа, че иска крипто пазарът да функционира в рамките на закона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.