НАЧАЛО Други

Coinbase получи призовка от SEC

август 11, 2022 15:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

SEC разследва продуктите за доходност и стейкинг на крипто борсата Coinbase, според тримесечен отчет. Борсата е получила призовки за разследване от SEC.

Разселдването е още един трън в очите на Coinbase, за която се говори, че е изправена пред разследване във връзка с листването на определени активи, за които SEC твърди, че са ценни книжа. Тя е изправена и пред ново съдебно дело, в което се твърди, че е направила „материално неверни и подвеждащи изявления„.

Що се отнася до призовките за разследване, в доклада на Coinbase се казва следното:

В момента се провеждат няколко разследвания. Дружеството е получило разследващи призовки и искания от [Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ] за документи и информация относно определени клиентски програми, операции и съществуващи и планирани бъдещи продукти, включително процесите на Дружеството за листване на активи, класификацията на определени листвани активи, програмите му за стейкинг, както и неговите стабилни монети и продукти, генериращи доходност.

Стейкингът и генерирането на доходност са две средства, които много платформи използват, за да позволят на потребителите да печелят повече от своите авоари. И двете са много успешни по отношение на ангажираността на потребителите през последните няколко години, но този успех привлича вниманието на регулаторните органи.

Разследването на Комисията по ценни книжа и фондови борси е знак, че регулаторът не приема никакво действие от страна на борсите с лека ръка. SEC засили разследването си на вeички дейности на крипто пазара и Coinbase изглежда на преден план и в центъра на вниманието ѝ, тъй като е голяма борса, каквато е.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе


През последните седмици Coinbase преживява доста трудни моменти. Във финансовите отчети за второто тримесечие компанията отчете загуба от над $1 милиарда. Тя приписва вината за това на срива на крипто пазара.

Ново партньорство за Coinbase

Въпреки това, не всичко е обречено и мрачно за борсата. Тя обяви партньорство с BlackRock, което позволява на последната да предлага криптовалути на своите клиенти. Сътрудничеството свързва софтуерния инструментариум Aladdin на BlackRock с Coinbase Prime.

Що се отнася до Комисията по ценни книжа и фондови борси, стана ясно, че регулаторът няма да свали крака си от педала на газта. Служител от офиса на сенатор Синтия Лумис заяви, че SEC разследва всяка крипто борса в САЩ. Няма официално изявление по този въпрос, но то не би било изненада, тъй като SEC ясно показа, че иска крипто пазарът да функционира в рамките на закона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене