НАЧАЛО Регулации

Главният адвокат на Ripple с остри критики към SEC

септември 22, 2022 16:18 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният адвокат на Ripple с остри критики към SEC

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) е критикувана за регулаторната си позиция спрямо крипто сектора, която според мнозина продължава да пречи на разрастването на пазара.

Главният консултант на Ripple, Стюарт Алдероти, е един от хората на крипто пазара, които се противопоставят гласно на подхода, който SEC прилага към регулирането на криптовалутите.

Олдероти обсъди регулаторната нестабилност на криптопазара в САЩ в интервю на POLITICO Live на 20 септември, в което се съсредоточи върху прекалената активност на председателя на SEC Гари Генслер в тази област.

Според Генслер Биткойн (BTC) е единствената криптовалута, която не подлежи на регулиране от SEC. В резултат на това всички крипто активи, различни от BTC, са ценни книжа и следва да бъдат регулирани от агенцията.

В отговор на коментарите Алдероти заяви, че не знае за никакви решения в крипто областта, които са довели до назначаването на Генслер за “крипто полицай”.

Е, не си спомням някой да е провеждал избори за крипто полицай. Не си спомням Конгресът да е назначил Гари Генслер за крипто шериф. Вие не можете да се самоназначавате за такъв.

Крипто секторът е възпрепятстван от неясна регулация 

Когато сравняваше Съединените щати с други развити икономически центрове като Сингапур, Обединеното кралство или Дубай, Алдероти отбеляза, че крипто секторът в САЩ от години страда от регулаторна неяснота.

Както изтъкна главният съветник на Ripple, САЩ дават приоритет на политиката и властта пред солидните регулации чрез SEC, което е в ущърб на стартъпите, малките предприятия и инвеститорите на дребно.

Правния консултантП обясни:

Това, което правим тук, в САЩ, мисля, че главно чрез SEC като институция, е, че издигаме политиката и властта над разумната политика. По този начин не само вредите на иновациите, новаторите и предприемачите като Ripple, но и на притежателите на тези активи на дребно, тъй като всеки пети американец притежава или е имал досег с криптовалути.

Преди това Олдероти разкритикува Комисията по ценни книжа и фондови борси за огромните щети, които е нанесла на инвеститорите с делото си срещу Ripple. Според него правният спор всъщност е “дърпане на килимчето” от страна на SEC срещу инвеститорите в XRP.

На друго място, в съдебното си дело срещу комисията, Ripple въведе нов аргумент, в който твърди, че токените не биха могли да бъдат ценни книжа, тъй като при издаването им не са били включени “инвестиционни договори“, които да гарантират правата на инвеститорите или да задължат емитента да действа в техен интерес.

Ripple са обвинени от SEC във връзка с емитирането на криптовалутата XRP, което според регулатора се е случило без неговото одобрение, тъй като той счита токените за ценни книжа. Това е струвало на компанията над $100 милиона за правни разходи, според нейния главен изпълнителен директор Брад Гарлингхаус.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо XRP скочи с 13% само за ден


Въпреки съдебното дело блокчейн компанията се присъединява към усилията за по-зелено бъдеще, заедно със стотици други предприятия, като на 20 септември Ripple обявиха, че са подписали Climate Pledge.

Междувременно XRP поскъпна с 20% през последната седмица, тъй като в пазарната ѝ капитализация се вляха $3 милиарда въпреки продължителното съдебно дело на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.