НАЧАЛО Други

Компанията зад Axie Infinity успя да си върне $5.7 милиона от хака на Ronin Bridge

08.06.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компанията зад Axie Infinity успя да си върне $5.7 милиона от хака на Ronin Bridge

Sky Mavis, разработчикът, който стои зад известната игра Axie Infinity, успешно е възстановил $5.7 милиона, свързани със скандалния хак Ronin Bridge от 2022 г., с помощта на норвежките власти.

На 7 юни Sky Mavis разкри, че централното звено на Норвегия за борба с икономическите и екологичните престъпления – Økokrim – е замразило и върнало $5.7 милиона от откраднатите средства от инцидента с Ronin Bridge.

Компанията подчерта, че усилията за възстановяване са изисквали сътрудничество между различни страни, включително правоприлагащи органи, правни екипи, счетоводители и блокчейн експерти като Chainalysis.

Sky Mavis публично изрази благодарност към норвежкото правителство и Федералното бюро за разследване на САЩ за ролята им в проследяването и възстановяването на средствата.

Възстановените средства ще бъдат върнати в хазната на Axie Infinity, въпреки че част от тях ще бъдат използвани за покриване на разходите, направени по време на процеса на възстановяване. По-конкретно, те заявиха:

15% от възстановените средства ще бъдат използвани за покриване на разходите и разноските на лицата, участващи в усилията за възстановяване. Останалите 85 % ще бъдат внесени в касата на Axie Infinity.

Освен това компанията спомена, че правоприлагащите органи са замразили допълнителни $40 милиона в дигитални активи. Сроковете за възстановяването на тези допълнителни активи остават неясни.

Експлойта на Ronin Bridge остава един от най-значимите пробиви в сигурността на крипто сектора. На 29 март 2022 г. бе извършен пробив, който компрометира Ronin Bridge – протокол за прехвърляне на активи от Етериум към Ronin.

По време на атаката бяха откраднати 173,600 ETH и $25.5 милиона под формата на USD Coin (USDC) чрез две транзакции, използващи компрометирани частни ключове. По това време активите са били оценени на $612 милиона.

За да компенсира засегнатите потребители, Sky Mavis набра $150 милиона през април 2022 г. чрез кръг на финансиране, воден от крипто борсата Binance. След инцидента създателите на Axie Infinity повишиха сигурността на Ronin блокчейна, като си партнираха с допълнителни валидатори, включително Google Cloud.

Въпреки хака, Ronin продължава да бъде водещ блокчейн за незаменяеми токени (NFT), като се нарежда на трето място по продажби на NFT за всички времена, след Solana и Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.