НАЧАЛО Крипто Крими

Откраднаха над $600 милиона в Етериум от Ronin Bridge на Axie Infinity

март 29, 2022 21:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откраднаха над $600 милиона в Етериум от Ronin Bridge на Axie Infinity

Ronin Bridge на Axie Infinity преди броени часове претърпя пробив в сигурността, което доведе до загуба на над $600 милиона в Етериум (ETH) и USD Coin (USDC).

Страничната верига Ronin Bridge и децентрализираната борса Katana бяха спрени, след като се натъкнаха на експлойт за 173,600 ETH и 25.5 милиона USDC, на обща стойност $612 милиона по текущи цени.

Разработчиците на Ronin Bridge добавиха, че в момента тече разследване в сътрудничество със служители на правоприлагащите органи относно инцидента:

Работим със служители на правоприлагащите органи, съдебни криптографи и нашите инвеститори, за да сме сигурни, че всички средства са възстановени. Всички AXS, RON и SLP на Ronin са в безопасност в момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Министерството на правосъдието на САЩ с първото си дело срещу NFT

Според разработчиците на Ronin, хакерите са използвали компроментирани частни ключове, за да фалшифицират тегления, давайки им възможност да източат гореспоменатите средства от мрежата на Ronin в две транзакции.

Това, което влоши инцидента е, че се случи на 23-ти март, но беше открит едва днес, след като опитите на потребителя да изтегли средства от Ronin Bridge се провалиха многократно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Служители от технологичния сектор губят милиони в крипто измама

Нова измама с криптовалута, при която загубите възлизат на милиони долари, е засечена в района на Сан Франциско и е насочена към инвеститори от Силициевата долина.

август 20, 2022 9:10 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене