НАЧАЛО Крипто Крими

Откраднаха над $600 милиона в Етериум от Ronin Bridge на Axie Infinity

март 29, 2022 21:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откраднаха над $600 милиона в Етериум от Ronin Bridge на Axie Infinity

Ronin Bridge на Axie Infinity преди броени часове претърпя пробив в сигурността, което доведе до загуба на над $600 милиона в Етериум (ETH) и USD Coin (USDC).

Страничната верига Ronin Bridge и децентрализираната борса Katana бяха спрени, след като се натъкнаха на експлойт за 173,600 ETH и 25.5 милиона USDC, на обща стойност $612 милиона по текущи цени.

Разработчиците на Ronin Bridge добавиха, че в момента тече разследване в сътрудничество със служители на правоприлагащите органи относно инцидента:

Работим със служители на правоприлагащите органи, съдебни криптографи и нашите инвеститори, за да сме сигурни, че всички средства са възстановени. Всички AXS, RON и SLP на Ronin са в безопасност в момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Министерството на правосъдието на САЩ с първото си дело срещу NFT

Според разработчиците на Ronin, хакерите са използвали компроментирани частни ключове, за да фалшифицират тегления, давайки им възможност да източат гореспоменатите средства от мрежата на Ronin в две транзакции.

Това, което влоши инцидента е, че се случи на 23-ти март, но беше открит едва днес, след като опитите на потребителя да изтегли средства от Ronin Bridge се провалиха многократно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене