НАЧАЛО Крипто Крими

Откраднаха над $600 милиона в Етериум от Ronin Bridge на Axie Infinity

март 29, 2022 21:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откраднаха над $600 милиона в Етериум от Ronin Bridge на Axie Infinity

Ronin Bridge на Axie Infinity преди броени часове претърпя пробив в сигурността, което доведе до загуба на над $600 милиона в Етериум (ETH) и USD Coin (USDC).

Страничната верига Ronin Bridge и децентрализираната борса Katana бяха спрени, след като се натъкнаха на експлойт за 173,600 ETH и 25.5 милиона USDC, на обща стойност $612 милиона по текущи цени.

Разработчиците на Ronin Bridge добавиха, че в момента тече разследване в сътрудничество със служители на правоприлагащите органи относно инцидента:

Работим със служители на правоприлагащите органи, съдебни криптографи и нашите инвеститори, за да сме сигурни, че всички средства са възстановени. Всички AXS, RON и SLP на Ronin са в безопасност в момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Министерството на правосъдието на САЩ с първото си дело срещу NFT

Според разработчиците на Ronin, хакерите са използвали компроментирани частни ключове, за да фалшифицират тегления, давайки им възможност да източат гореспоменатите средства от мрежата на Ronin в две транзакции.

Това, което влоши инцидента е, че се случи на 23-ти март, но беше открит едва днес, след като опитите на потребителя да изтегли средства от Ronin Bridge се провалиха многократно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене