НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто платформата CoinGecko потвърди за пробив на сигурността

08.06.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто платформата CoinGecko потвърди за пробив на сигурността

CoinGecko, известна платформа в пространството на криптовалутите, разкри скорошен пробив в своята система за управление на имейли на трета страна, предоставена от GetResponse.

Пробивът, идентифициран на 5 юни, доведе до разкриване на данни, принадлежащи на повече от 1.9 милиона потребители на CoinGecko.

Пробивът произтича от компрометиран акаунт на служител в GetResponse, както беше разкрито от CoinGecko в съобщение на 7 юни. Докато потребителските акаунти и паролите остават незасегнати, компрометираните данни включват имена, имейл адреси, IP адреси и други потребителски метаданни.

Въпреки че основният имейл домейн на CoinGecko остава защитен, нападателят използва GetResponse акаунта на друг клиент, за да изпрати фишинг имейли до приблизително 23,723 получатели. Тези опити за фишинг крият значителни рискове, потенциално водещи до кражба на чувствителна информация, като логин данни на крипто портфейли.

Фишинг атаките са често срещана тактика, използвана от хакерите, за да заблудят хората да разкрият лична информация или да прехвърлят средства към измамни адреси. За да се противопоставят на подобни заплахи, потребителите се приканват да проверяват автентичността на имейлите и да прилагат стабилни мерки за сигурност, като например активиране на двуфакторно удостоверяване на своите крипто портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.