НАЧАЛО Други

Сделката между Robinhood и крипто борсата Bitstamp – защо има значение

08.06.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сделката между Robinhood и крипто борсата Bitstamp – защо има значение

Неотдавнашното закупуване на Bitstamp от Robinhood бележи значителна стъпка в стратегията им за подобряване на своите крипто предложения и конкуриране с големи играчи като Coinbase и Kraken.

Според доклад на Bernstein, това придобиване е пресметнат ход за разширяване на обхвата на Robinhood на крипто пазара. Bitstamp, като една от най-старите крипто борси, носи богат опит и доверие, преодолявайки различни пазарни цикли.

В момента Robinhood предоставя 15 криптовалути на инвеститори в САЩ и над 30 в Европа, докато Bitstamp изброява повече от 85 токена. Придобиването на Bitstamp позволява на Robinhood да разшири значително своите предложения за токени и да подобри ликвидността чрез навлизане в глобалните пазари.

Анализаторите Гаутам Чугани и Махика Сапра от Bernstein подчертават, че този ход може да подобри финансовата ефективност на Robinhood чрез интегриране на глобалната ликвидност на Bitstamp.

Придобиването също така позиционира Robinhood да предлага по-широк набор от услуги, като стейкинг, стабилни монети и попечителство, обслужвайки по-институционална клиентела.

Очаква се тази диверсификация да привлече институционални инвеститори, разширявайки пазарния обхват на Robinhood. Bernstein е дал на Robinhood по-добра оценка с целева цена от $30, отбелязвайки стратегическите ползи от придобиването.

JMP Securities също гледа положително на придобиването, предполагайки, че то ще задълбочи участието на Robinhood в развиващия се крипто пейзаж.

Въпреки че непосредствените финансови печалби от Bitstamp може да са скромни, JMP вярва, че този ход ще ускори растежа на Robinhood в Европа и неговата привлекателност за институционалните клиенти.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.