Home

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

03.12.2022 18:24 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

По-рано криптозаемодателят BlockFi официално подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 поради пазарните ефекти, причинени от срива на FTX. Макар че все още не е ясно колко още компании ще станат жертва на срива на крипто борсата, важно е да се защитят интересите на клиентите на Gemini. По последни данни Genesis дължат близо $1 милиард на компанията, управлявана от близнаците Уинкълвос.

Клиентите на Gemini изложени на риск?

Съобщава се, че братята Уинкълвос работят по възстановяването на средствата. Според доклад на Financial Times, на потребителите на борсата Gemini се дължат $900 милиона. Проблемите за Genesis Trading започнаха, след като криптоимперията на Сам Банкман-Фрийд се срина поради криза на ликвидността. Междувременно основателите на Gemini Камерън и Тайлър Уинкълвос полагат усилия да договорят процеса на възстановяване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна, които да следите през декември


В доклада се споменава, че криптоборсата е конституирала комитет на кредиторите, който отговаря за възстановяването на средствата на потребителите. По-рано сингапурските власти започнаха вътрешен преглед на инвестицията на държавната компания Temasek в FTX. Фалиралият кредитор BlockFi заяви, че планира да възстанови всички задължения, които му се дължат от контрагенти, включително FTX. На 28 ноември заемодателят започна процедура по преструктуриране в резултат на ефекта от краха на FTX.

Фалитът на Genesis може да бъде избегнат

На фона на спекулациите за потенциален фалит на Genesis ръководството на компанията нае адвокати по преструктуриране, за да предотврати започването на процедура по несъстоятелност. Наскоро криптоброкерската фирма увеличи усилията си да набере $500 милиона спешно финансиране, за да се спаси от кризата.

Съобщенията обаче предполагат, че Genesis е наела инвестиционната банка Moelis & Company, за да проучи алтернативни възможности, които включват възможността за обявяване в несъстоятелност. След срива на FTX в средата на ноември Genesis спря обратното изкупуване и инициирането на нови заеми на 16 ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.