НАЧАЛО Други

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

декември 3, 2022 18:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

По-рано криптозаемодателят BlockFi официално подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 поради пазарните ефекти, причинени от срива на FTX. Макар че все още не е ясно колко още компании ще станат жертва на срива на крипто борсата, важно е да се защитят интересите на клиентите на Gemini. По последни данни Genesis дължат близо $1 милиард на компанията, управлявана от близнаците Уинкълвос.

Клиентите на Gemini изложени на риск?

Съобщава се, че братята Уинкълвос работят по възстановяването на средствата. Според доклад на Financial Times, на потребителите на борсата Gemini се дължат $900 милиона. Проблемите за Genesis Trading започнаха, след като криптоимперията на Сам Банкман-Фрийд се срина поради криза на ликвидността. Междувременно основателите на Gemini Камерън и Тайлър Уинкълвос полагат усилия да договорят процеса на възстановяване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна, които да следите през декември


В доклада се споменава, че криптоборсата е конституирала комитет на кредиторите, който отговаря за възстановяването на средствата на потребителите. По-рано сингапурските власти започнаха вътрешен преглед на инвестицията на държавната компания Temasek в FTX. Фалиралият кредитор BlockFi заяви, че планира да възстанови всички задължения, които му се дължат от контрагенти, включително FTX. На 28 ноември заемодателят започна процедура по преструктуриране в резултат на ефекта от краха на FTX.

Фалитът на Genesis може да бъде избегнат

На фона на спекулациите за потенциален фалит на Genesis ръководството на компанията нае адвокати по преструктуриране, за да предотврати започването на процедура по несъстоятелност. Наскоро криптоброкерската фирма увеличи усилията си да набере $500 милиона спешно финансиране, за да се спаси от кризата.

Съобщенията обаче предполагат, че Genesis е наела инвестиционната банка Moelis & Company, за да проучи алтернативни възможности, които включват възможността за обявяване в несъстоятелност. След срива на FTX в средата на ноември Genesis спря обратното изкупуване и инициирането на нови заеми на 16 ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.