НАЧАЛО Други

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

декември 3, 2022 18:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

По-рано криптозаемодателят BlockFi официално подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 поради пазарните ефекти, причинени от срива на FTX. Макар че все още не е ясно колко още компании ще станат жертва на срива на крипто борсата, важно е да се защитят интересите на клиентите на Gemini. По последни данни Genesis дължат близо $1 милиард на компанията, управлявана от близнаците Уинкълвос.

Клиентите на Gemini изложени на риск?

Съобщава се, че братята Уинкълвос работят по възстановяването на средствата. Според доклад на Financial Times, на потребителите на борсата Gemini се дължат $900 милиона. Проблемите за Genesis Trading започнаха, след като криптоимперията на Сам Банкман-Фрийд се срина поради криза на ликвидността. Междувременно основателите на Gemini Камерън и Тайлър Уинкълвос полагат усилия да договорят процеса на възстановяване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна, които да следите през декември


В доклада се споменава, че криптоборсата е конституирала комитет на кредиторите, който отговаря за възстановяването на средствата на потребителите. По-рано сингапурските власти започнаха вътрешен преглед на инвестицията на държавната компания Temasek в FTX. Фалиралият кредитор BlockFi заяви, че планира да възстанови всички задължения, които му се дължат от контрагенти, включително FTX. На 28 ноември заемодателят започна процедура по преструктуриране в резултат на ефекта от краха на FTX.

Фалитът на Genesis може да бъде избегнат

На фона на спекулациите за потенциален фалит на Genesis ръководството на компанията нае адвокати по преструктуриране, за да предотврати започването на процедура по несъстоятелност. Наскоро криптоброкерската фирма увеличи усилията си да набере $500 милиона спешно финансиране, за да се спаси от кризата.

Съобщенията обаче предполагат, че Genesis е наела инвестиционната банка Moelis & Company, за да проучи алтернативни възможности, които включват възможността за обявяване в несъстоятелност. След срива на FTX в средата на ноември Genesis спря обратното изкупуване и инициирането на нови заеми на 16 ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене