НАЧАЛО Биткойн

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

декември 8, 2022 12:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

Одиторският доклад идва, след като Binance обяви ангажимент за повишаване на финансовата прозрачност след срива на крипто гиганта FTX.

В края на ноември Binance обяви система за доказателство за резерви (PoR), за да докаже съотношението едно към едно на резервите към активите на инвеститорите. Binance за пръв път публикува данни за Биткойн, показващи 101% съотношение на наличностите от BTC на борсата към наличностите на клиентите, с резерви във веригата от 582,485 BTC към нетния баланс на клиентите им от 575,742 BTC, към 22 ноември 2022 г.

Новият одиторски доклад на Mazars, който беше поискан от Binance за същата екранна снимка, изглежда потвърждава точността на твърдението на Binance.

С включването на Активите в обхвата (in-scope assets), отпуснати на клиенти чрез маржин, и заемите, които са свръхобезпечени с Активи извън обхвата (out-of-scope assets), установихме, че Binance е обезпечена на 101%.

Mazars заяви, че одитът е бил ограничен по мащаб в рамките на договорените условия, или Agreed-Upon Procedures (AUP), с Binance.

Този AUP ангажимент не е ангажимент за даване на увереност. Съответно ние не изразяваме мнение или заключение за увереност. Ако бяхме извършили допълнителни процедури, можеше да ни бъдат известни други въпроси, които щяха да бъдат докладвани.

Като част от одита, Mazars накара Binance да извърши транзакции на портфейли, за да докаже, че адресите са под тяхна собственост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини


Binance се ангажира да предостави доказателства за резерви за други криптовалути като Етериум (ETH), но към момента на писане на доклада борсата все още не го е направила.

Основателят на Kraken и бивш главен изпълнителен директор Джеси Пауъл по-рано заяви, че борсите биха могли да засилят прозрачността, като разкриват финансовите си задължения заедно с доказателствата за резерви.

Според фирмата за криптоанализ Nansen, с около $67 милиарда в криптоактиви, Binance притежава три пъти повече от 11 други борси взети заедно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене