НАЧАЛО Други

Милиарди напускат Binance за седмица

декември 14, 2022 20:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиарди напускат Binance за седмица

Наблюдава се значителен отлив на средства от най-голямата криптоборса по обем на търговията, след като отново изплуваха стари обвинения.

Твърденията гласят, че Binance и нейният главен изпълнителен директор Чанпен Джао са обект на федерално разследване за потенциални нарушения на правилата за пране на пари.

На 13 декември анализаторът на криптоданни Nansen сподели, че през последните седем дни от Binance са бил изтеглени над $3 милиарда.

Binance Нетни потоци за 7 дни ($) -3,660,311,347

8,783,380,428 – Изходящи потоци

5,123,069,081 – Притоци

Според главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао само вчера от борсата са били изтеглени над $1 милиард.

Днес видяхме тегления (нетно около $1.14 милиарда). Виждали сме това и преди. В някои дни имаме нетни тегления; в други дни имаме нетни депозити. За нас всичко си върви както обикновено.

Всъщност смятам, че е добра идея да се правят „стрес тестове на тегленията“ на всяка CEX (централизирана борса) [от време на време].

Извършването на тези „тестове“ струва мрежови такси. Но пък поддържат индустрията здрава.

Борсовият бизнес е прост.

Ако една борса държи активите на потребителите както са [без да ги мести, конвертира или прехвърля на други бизнеси, има предвид Джао], колкото и да туитват други хора, няма да има проблеми. Съвсем просто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сега е моментът да се купува Биткойн – М. Кайзер


След срива на FTX криптоборсите станаха свидетели на засилен контрол върху прозрачността на техните финанси, което накара много от тях да предоставят доклади за доказване на резервите, включително Binance. 

Докладите не задоволиха всички, включително основателят на Kraken Джеси Пауъл. Той сподели критики за надеждността им. Пауъл подчерта, че не се е опитвал да разпространява страх или слухове, но е видял някои потенциални проблеми в последния доклад на Binance.

Големият червен флаг за мен е, че това изглежда по-скоро като опит за доказване на обезпечение, отколкото за доказване на резерви. Те дори признават, че [са] неплатежоспособни по отношение на действителните дължими активи спрямо контролираните токени. Счетоводният трик с „обезпечението“ е точно това, с което FTX също се представя за платежоспособна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене