НАЧАЛО Биткойн

Какво следва за пазарът на криптовалути

21.03.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво следва за пазарът на криптовалути

Одобрението на спот BTC ETF в САЩ през януари отбеляза ключово развитие в крипто пространството, помагайки за значително рали, водено от Биткойн.

Оттогава насам общата пазарна капитализация нарасна от $1.5 трилиона на $2.5 трилиона, което представлява забележително увеличение от 60%. 

Актуалният въпрос сега е: Какво ще последва?

Американските ETF-и привлякоха милиарди, създавайки дисбаланс между търсенето и предлагането, повишавайки цената на Биткойн. Тези ETF-и сега представляват приблизително 4% от всички BTC в обращение. Освен това, при положение че около 30% от предлагането на Биткойн е недокосвано повече от пет години, тези ETF-и служат като значителен източник на търсене. Предстоящото халвинг събитие на Биткойн в средата на април може допълнително да засили тази динамика, като в миналото е действало като катализатор на ценови скокове.

Институционалните инвеститори, които имат основен принос за притока на ETF, проявяват по-дългосрочен инвестиционен хоризонт, което потенциално намалява общата волатилност на пазара. Въпреки това интеграцията на криптовалутите в традиционната финансова система вероятно ще бъде постепенна, като за масовото им приемане е необходимо да се появят повече реални приложения.

Макар че крипто екосистемата може да се похвали с разнообразни приложения, много от тях все още са в ранен етап или са предназначени за нишови групи потребители. За по-широко приемане тези приложения трябва да предлагат реални иновации, оказващи влияние върху ежедневието.

В настоящия пазарен цикъл търсенията на термини, свързани с криптовалути, рязко нараснаха, като Биткойн и Етериум водят по време на неотдавнашното рали. Алткойните все още не са изживели своя значим момент, като се търгуват под предишните си исторически върхове. Като се имат предвид благоприятните макроикономически условия, има потенциал за по-нататъшно покачване.

В обобщение, макар че одобрението на ETF и институционалното участие отбелязват значителен напредък, пътят на криптовалутите към масовото им приемане зависи от приложенията в реалния свят. С напредването на пазарния цикъл диверсифицираният, дългосрочен инвестиционен подход остава благоразумен при навигирането в развиващия се крипто пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.