НАЧАЛО Биткойн

Биткойн халвингът може да е по-рано от очакваното

21.03.2024 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн халвингът може да е по-рано от очакваното

Халвинга на Биткойн - ключово събитие, което се случва приблизително на всеки четири години - наближава бързо, много по-рано от първоначално очакваното.

Това събитие, планирано за следващия месец, включва намаляване наполовина на възнаграждението за добавяне на нови блокове с данни в мрежата, както е предвидено в кода на блокчейн.

Наблюденията разкриват, че очакваната дата за халвинга постоянно се приближава, като прогнозите сочат, че то ще се случи около 24 април, което е значително отклонение от предишната прогноза за 28 април. Този неочакван график отразява моделите, наблюдавани при предишни халвинг цикли, което подсказва за повтаряща се тенденция.

Халвинга се счита за важен момент в криптовалутната общност, като често действа като катализатор на бичи тенденции в цената на Биткойн. Тъй като поради халвинга се генерират по-малко нови BTC, в съчетание с нарастващото търсене, съществуващите токени стават по-редки, което потенциално повишава стойността им. През април възнаграждението за блок ще намалее от 6.25 BTC на 3.125 BTC, което допълнително ще затегне динамиката на предлагането.

Едновременно с това връзката между цената на Биткойн и възнагражденията за добив става все по-значима. С повишаването на цената на Биткойн добивът става по-доходоносен, което подтиква миньорите да увеличават изчислителната си мощност, известна като “хаш рейт”. Този скок в хаш рейта, подхранван от стремежа към по-високи печалби, ускори създаването на нови блокове.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Мултимилионер продава вила с частен плаж срещу Биткойн

Грант Кардон обяви за продажба резиденцията на плажа във Флорида, която придоби от модната икона Томи Хилфигър през 2021 г., става ясно от съобщение на финансовия експерт в Instagram.

11.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.