НАЧАЛО Други

Как ще се отрази Mt.Gox развръзката на крипто пазара

30.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как ще се отрази Mt.Gox развръзката на крипто пазара

Преместването на Биткойн от портфейл на Mt. Gox към нов адрес по-рано тази седмица предизвика известно безпокойство сред инвеститорите.

Бившият главен изпълнителен директор Марк Карпелес успокои обществеността, че това прехвърляне е направено в подготовка за разпределение. Това е рутинно действие, тъй като синдикът трябва да се подготви за разпределянето на средствата, като крайния срок е 21 октомври.

Тези разпределения могат да окажат значително въздействие върху пазара. Компании като K33 обсъдиха потенциала за потенциален натиск за понижаване на цените на някои криптовалути, тъй като все повече кредитори ще получат полагащите им се  суми.

Случаят с Mt. Gox е особено сложен в сравнение с някои неотдавнашни банкрути в САЩ. Това е най-старият фалит на крипто компания, датиращ от преди 10 години, като усложненията произтичат от задграничния му характер и липсващите BTC токени.

Разпределенията на средствата обаче може да не са изцяло отрицателни. Алекс Торн от Galaxy Research внесе известна яснота в проучвателна бележка, като обясни, че кредиторите имат опции за своите плащания. Някои биха могли да изберат по-ранно изплащане с малка удръжка, докато други биха могли да изчакат по-дълго за по-голямо обезщетение.

Торн също така смята, че приблизително 65,000 BTC/BCH ще бъдат върнати на 20,000 индивидуални кредитори между края на май и юни, а може би и чак през септември.

Като цяло Торн отбеляза, че кредиторите, с които е разговарял, изглежда са дългосрочни BTC притежатели, които е малко вероятно да продадат веднага, след като токените бъдат прехвърлени в техните портфейли.

Както Торн, така и фирми като K33 са съгласни, че изплащането на средствата най-вероятно ще се отрази негативно на Биткойн Кеш.

Той твърди, че една от причините, поради които BCH може да се сблъска със значително въздействие, е, че кредиторите първоначално не са притежавали Биткойн Кеш, тъй като той бе създаден три години след фалита.

Натискът от продажби може да не е толкова сериозен, ако теорията на Торн за първоначалните Биткойн притежатели е вярна, тъй като тази група обикновено има повече симпатии към BCH, отколкото по-широкият пазар. Това обаче няма да елиминира целия натиск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.