НАЧАЛО Биткойн

Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

29.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на Bitcoin Magazine, за капацитета на Биткойн да се справи с дълга на нацията от $35 трилиона.

Бейли разкри, че въпреки че е имал първоначални идеи, не е бил готов да ги обсъди задълбочено по това време. Оттогава Бейли и неговият екип си сътрудничат с кампанията на Тръмп за формулиране на про-Биткойн политики.

„Изготвихме цялостна изпълнителна заповед, която Тръмп да подпише в първия ден. Подробностите ще бъдат споделени скоро“, обяви Бейли. Това предизвика значителен интерес и подчерта необходимостта от подкрепа от страна на крипто общността. Бейли призова ентусиастите да се включат, за да гарантират, че следващият президент подкрепя Биткойн.

Про-крипто позицията на Тръмп бележи забележителна промяна от предишния му скептицизъм. Наскоро той разкритикува администрацията на президента Байдън за подхода й към крипто регулацията и обеща да създаде по-благоприятна среда.

На Националната конвенция на Либертарианската партия Тръмп обеща да защити правото на самостоятелно попечителство на криптоактивите и да се противопостави на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC).

Тази нова позиция получи подкрепа от видни фигури в крипто индустрията. Джъстин Сън, основател на TRON, и Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano, подкрепят про-крипто кандидати, докато Марк Кюбан изрази загриженост относно политиките на настоящата администрация. Институционалната подкрепа също нараства, като Coinbase сформира комитет за политически действия в подкрепа на благоприятните кандидати.

Според Polymarket Тръмп има 56% шанс да спечели предстоящите избори, в сравнение с 37% на Байдън. С подкрепата на ключови играчи в индустрията и обещание за по-благоприятна регулаторна среда, потенциалното завръщане на Тръмп може значително да повлияе на сектора на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.