НАЧАЛО Други

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

30.05.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

Известна като предпочитана платформа за търговци на дребно, Robinhood въвежда нови функции, за да отговори на нарастващото търсене на усъвършенствани продукти от страна на своите потребители.

Обратното изкупуване на акции показва, че Robinhood предприема стъпки за привличане на инвеститори, търсещи признаци на стабилност и растеж – стратегия, която често се прилага от по-утвърдени компании.

Robinhood планира да осъществи обратното изкупуване в продължение на две до три години, като започне през третото тримесечие. След съобщението акциите нараснаха с 4.3% до $21.3 след края на работния ден, като към 31 май, към момента на писане на статията се търгуват за $21.08.

Компаниите обикновено изкупуват обратно акции, когато смятат, че те са подценени. Акциите на Robinhood са поскъпнали с близо 61% тази година до затварянето във вторник, въпреки че остават с 58% под пика си от август 2021 г.

Оттогава Robinhood разшири услугите си. По-рано този месец компанията съобщи, че над 1 милион клиенти са се присъединили към списъка на чакащите за нова кредитна карта, пусната за Premium и Gold абонатите ѝ през март. Освен това Robinhood въведе пенсионна сметка в края на 2022 г. и планира да предложи търговия с фючърси и индексни опции по-късно тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.